Artikel Depot
Image default
Kunst en Kitsch

Ontdek het prachtige diepte-effect van een plexiglas schilderij

Je bent altijd druk met je interieur, speurt markten en het internet af naar unieke items. Maar het lukt maar niet om een complete look te krijgen en je mist die ene eyecatcher. Je gaat van winkel naar winkel kijkt overal op de socials en internet maar het lukt niet. Alles lijkt hetzelfde, of het hangt al bij je vriendin aan de muur. Geen zorgen. Al eens gedacht aan kunst? En dan specifiek aan een plexiglas schilderij

Een luxueuze uitstraling

Klinkt als onbetaalbaar natuurlijk maar zo is het niet. Een plexiglas schilderij is uniek prachtige en heeft een luxe uitstraling. Plexiglas of ook wel acrylglas genoemd is een product waar een afbeelding haarscherp op afgedrukt wordt ook wordt een prachtige diepte gecreëerd. Voordeel van een plexiglas schilderij is dat het materiaal krasbestendig is, het is UV en weerbestendig en het makkelijk schoon te houden. De schilderijen lijken levensecht door de diepgang en door het materiaalgebruik kunnen de schilderijen zelfs buiten worden gehangen. 

Kies je favoriete afbeelding

Belangrijk is natuurlijk dat je een afbeelding kiest die bij jou en je interieur past, er is een enorme keuze is plexiglas schilderijen. Maar zit de perfecte afbeelding voor jou er nog niet bij? Dan kun je ook zelf een afbeelding aanleveren die op de gewenste grote wordt gemaakt. Een persoonlijke eyecatcher in je huis! Ene plexiglas schilderij kan dus ook buiten gebruikt worden, het kan je tuin een extra dimensie geven of als eigenaar van een restaurant je buitenterras opfleuren. 

In verschillende maten

Een plexiglas schilderij kan in verschillende formaten worden besteld. Een levensgroot schilderij kan bijvoorbeeld ook, ontzettend mooi in een grote hal of een hoge woonkamer. Het brengt sfeer, een extra dimensie en wordt een groot sfeerelement.  Waar plexiglas schilderijen eerder alleen in galeries werden opgehangen is de markt zo veranderd dat je nu toegang hebt om dit mooie materiaal in huis op te hangen. Het is chique en exclusief en dus goed te personaliseren. Het plexiglas schilderij komt, inclusief ophangsysteem, ongeveer 1,5 cm van de wand en neemt dus niet veel ruimte in. De plexiglas schilderijen worden geleverd met een blind ophangsysteem waardoor het schilderij nog beter tot zijn recht komt. 

Spannende dimensies en kleuren

Een plexiglas schilderij leent zich ook heel goed om bijvoorbeeld in een drieluik op te hangen. Het geeft diepte en het geeft een interessant beeld. Je kan de schilderijen ook laten opdelen in verschillende stukken en verschillende lengtes wat een speels geheel geeft. Als je speelt met kleuren en lengtes dan komt er nog meer diepte en dimensie in het geheel. Je kan ook een thema doorvoeren van de woonkamer naar je tuin aangezien de schilderijen ook buiten kunnen. Dan betrek je buiten bij binnen en kun je als je dat wilt één geheel maken van je tuin en je huis. Of je doet het tegenover gestelde en doet binnen iets heel anders dan buiten (handig als je niet kan kiezen). In ieder geval is plexiglas een uitkomst vanwege de sterkte maar ook vanwege de duurzaamheid van het materiaal. UV- en weerbestendig en heel belangrijk krasbestendig, dus ook geschikt voor huisdieren en onze kleine lieve kinderen.