Artikel Depot
Image default
Kunst en Kitsch

Een foto schilderij maken met pop-art

Wil je mooie foto schilderij maken? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Wij verkopen pop art schilderij in diverse vormen en maten, maar je kan ook kiezen om van een foto schilderij maken in de pop-art stijl. Maar wat is pop art precies voor kunststroming? Lees dat eerst voordat je een pop art schilderij gaat kopen of een foto schilderij maken in deze kunststroom.

Wat is pop art?

Pop art is een stroming in de schilderkunst die halverwege de jaren vijftig ontstond in Engeland en de Verenigde Staten en die haar hoogtepunt bereikte in de jaren zestig. In de tijdsgeest van vrijheid, gelijkheid, vrouwenemancipatie en gemenschappe revolutie, zetten kunstenaars zich af tegen het serieuze karakter van de toenmalige kunstwereld. Een foto schilderij maken in de pop-art stijl betekent dat je een schilderij koopt waarop alledaagse voorwerpen, striptekeningen en portretten van beroemde figuren zijn afgebeeld. Grote namen uit de pop art wereld zijn Andy Warhol en Roy Lichtenstein. In Nederland was bijvoorbeeld Herman Brood een bekende kunstenaar die zich geinspireerd voelde door Pop Art. Inmiddels zijn er veel verschillende soorten schilderijen te koop die onder deze stroming vallen. Op de website ziet je veel schilderijen die je als voorbeeld kunt nemen voor een foto schilderij maken als popart te bestempelen zijn maar ook schilderijen die duidelijk beïnvloed zijn door de Pop Art stroming.

Wil je dit ook in huis?

Wil je een foto schilderij maken in de pop art stijl? Dat kan gemakkelijk op de website. Je hebt uitzoek uit vele schilderijen of kan dus kiezen voor een foto schilderij maken. Ook kun je snel zien hoe een schilderij bij jou in huis eruit komt te zien. Op elke pagina staat rechts de knop ‘Voorbeeld in je interieur’ je kunt daar in 3 eenvoudige stappen het schilderij van je keuze in een foto van je interieur plaatsen. Zo zie je snel of het past. Wil je een speciale foto schilderij maken? Stuur een e-mail en we laten je direct weten wat de mogelijkheden zijn. Kijk voor alle mogelijkheden voor pop art schilderijen kopen op onze website.