Artikel Depot
Image default
Kunst en Kitsch

Een kerst foto schilderij maken

Het is weer tijd voor kerstfoto’s! De gezelligste tijd van het jaar is weer aangebroken. De magische kerstsfeer, veel lekker eten en het samenzijn maken de decembermaand bijzonder. Hét perfecte moment dus om de prachtigste foto’s te maken voor wellicht een fotoboek of collage of voor een mooie foto schilderij te maken

Handige tips

Wil je een foto schilderij maken? Dan moet je opletten dat je de juiste instellingen gebruikt. De juiste instellingen zijn voor iedereen weer anders. Houd er rekening mee dat het per camera kan verschillen hoe deze reageert op bepaalde instellingen. Zo zitten er al gauw verschillen bij full-frame en cropcamera’s. Ook is het kiezen van een juiste sluitertijd voor een foto schieten voor een fotoschilderij maen kan al het verschil uitmaken tussen een wazige foto of een scherpe. Fotografeer je vanuit de hand? Zorg dan dat jouw sluitertijd niet trager is dan 1/125s wanneer je foto’s maakt van mensen of dieren. Maak je foto’s voor een fotoschilderij maken van een stilstaand object? Dan kan je met een stabiele hand al gauw met een sluitertijd tot 1/50s fotograferen. Houd altijd in het achterhoofd dat je bij iedere aanpassing moet compenseren bij een ander onderdeel van de belichtingsdriehoek. Met de juiste tips kun je de beste foto schieten voor het foto schilderij maken

Kerstfotografie is geen feest zonder glitters

Magie en glitters gaan eigenlijk hand in hand. Voor een bijzonder kerstfoto voor een foto schilderij maken is het leuk om met glitters te spelen! Vertel familieleden bijvoorbeeld om met glitters te blazen of laat wat glitters voor de camera dwarrelen als zelfbedachte sneeuwvlokken. Een groot voordeel van glitters is dat ze het licht reflecteren zo krijg je een bijzondere foto schilderij  maken. Door te fotograferen met een kleine scherptediepte kun je mooie bokeh-bollen in jouw foto krijgen. Zo heb je een bijzondere foto voor en foto schilderij te maken.