Artikel Depot
Image default
Toerisme

De mooiste wandelroutes in de Ardennen

Heb je een vakantie met je gezin of familie gepland in de Ardennen en ben je nog opzoek naar prachtige wandelingen door de natuur? In deze blog vertellen wij over de mooiste wandelingen die je langs watervallen, kastelen en de leukste dorpjes brengt. We sommen er drie voor je op.

Wandelroute 1

Deze wandelroute brengt je naar twee mooie kastelen midden in de natuur. De wandeling van ongeveer 15 kilometer begint bij het station van Gendron en leid je dwars door een vallei richting het eerste kasteel van Walzin. Het is een wandelroute die langs goed begaanbare paden lopen waarbij je enig hoogteverschil merkt. De route is redelijk eenvoudig, maar wandelervaring is mooi meegenomen. Het tweede kasteel bevindt zich op een hoge rots waar je langs moet lopen om er te komen. Voor de echte durfal kun je hier rotsklimmen! Het kasteel van Vêves biedt prachtig uitzicht over de natuur van de Ardennen. Vanuit hier is het nog maar een klein stukje terug naar het beginpunt.

Wandelroute 2

Deze wandelroute loopt naar Fondry des Chiens. Wat deze plek zo bijzonder maakt is dat er zich een groot zinkgat bevindt midden in een prachtig natuurpark. Je loopt tussen diepe ravijnen en hoge rotsen met een fenomenaal uitzicht. Wanneer je in de lente en de zomer komt kun je hier genieten van de natuur die volop in de bloei staat, de mooiste bloemen en vlinders kun je hier spotten. Vanuit de parkeerplaats van Nismes kun je deze wandelroute makkelijk volgen door de borden in de natuur te volgen. Het is aan te raden om stevige wandelschoenen aan te trekken, er bevinden zich veel losliggende rotsen op dit wandelpad.

Wandelroute 3

Wanneer je voor deze wandelroute kiest word je geleidt naar een prachtige waterval. Het beginpunt van deze route is bij de karakteristieke watermolen ‘Moulin du Bayehon’. Vervolgens kun je kiezen uit twee routes die zich naar de waterval bevinden. De routes bestaan uit respectievelijk 9 en 12,6 kilometer. De waterval kom je al snel na ongeveer 1,5 kilometer tegen. Vanaf acht meter hoogte klettert het water langs je af en waan je je door een sprookje! Na een bezoek aan de waterval loop je door het hart van de Ardennen en kom je nog meer prachtige natuur tegen.

Ben je in de Ardennen en heb je geen zin om te wandelen? Bekijk snel deze blog en lees wat je nog meer kunt doen tijdens je vakantie in de Belgische Ardennen.