Artikel Depot
Image default
Toerisme

Wat maakt Aruba zo bijzonder?

Aruba is een land binnen het koninkrijk der Nederlanden. Aruba kent meer dan 105.000 inwoners. Het land is zo’n 180km2 groot. Het kan vergeleken worden met de grootte van Texel. In Aruba worden twee verschillende hoofdtalen gesproken. De hoofdtalen zijn onder andere Nederlands en Papiaments. Maar wat is nou zo bijzonder aan Aruba? In deze blog lees je wat Aruba zo bijzonder maakt!

 

Prachtige stranden

Aruba kenmerkt zich door de bijzondere stranden. Helder blauw water en echte zandstranden. Het bekendste strand in Aruba is Palm Beach. Bij dit strand vind je de meeste hotels, winkels en strandbarretjes. Zo kun je in de middag heerlijk genieten op strand. Overdag zwemmen, snorkelen of achter de boot aan en vervolgens in de avond een heerlijk hapje eten in de veel verschillende restaurants. Nog geen zin om naar huis te gaan? Dan kun je genieten van de verschillende barretjes op het eiland

 

Woestijnachtig landschap

Aruba is een eiland waar veel strand te vinden is. Echter is er ook een woestijnachtig landschap te vinden op Aruba. Het woestijnachtige landschap geeft een hele andere kijk op het eiland. Het Arikok National Park is een voorbeeld van een woestijnachtig landschap. Naast dat het een van de bekendste bezienswaardigheden in Aruba is, kun je hier ook een heel ander beeld krijgen van Aruba. Je kunt op Aruba een prachtige roadtrip maken met een jeep of een quad, door de woeste kliffen, slingerende weggetjes en verlaten baaien.

 

Bijzondere cultuur

Aruba hoort bij het Nederlandse Koninkrijk. Echter kent het eiland een hele andere cultuur, dan de cultuur die we in Nederland zijn gewend. Ondanks dat ze in Aruba Nederlands praten, praten ze ook Papiaments. Ook vind je In Aruba veel verschillend gekleurde huisjes en mooie gekleurde muren. Zelfs vind je zelfs carnaval terug op Aruba. In februari wordt in Aruba carnaval gevierd.

 

In deze blog is beschreven wat Aruba zo bijzonder maakt. Was je al bekend met de verschillende kenmerken van Aruba, of zijn ze nieuw voor jou? Het voordeel is als je naar Aruba op vakantie gaat, dat je gewoon Nederlands kunt praten. Dat allemaal terwijl je 9 uur gevlogen hebt!