Artikel Depot
Image default
Toerisme

Nieuwste hotel op zee: Wonder of the Seas

Dat cruises in de afgelopen decennia ontzettend populair geworden zijn, weet rederij Royal Caribbean als geen ander. De Amerikaanse cruise lijn lanceerde in 1996 haar eerste cruiseschip en is sindsdien een icoon geworden op de wereldwijde oceanen. Ze verzorgen cruises over de hele wereld, van Singapore tot Shanghai en van New York tot Antarctica. In maart werd de nieuwste toevoeging van de rederij te water gelaten: Wonder of the Seas. Benieuwd over dit schip? Wij vertellen je alles!

Wonder of the Seas

Het is 2016 bestelde cruiseschip van Royal Caribbean zou de 24e toevoeging worden aan het arsenaal van cruiseschepen. In maart 2022 was het dan eindelijk zo ver: het grootste passagierscruiseschip ter wereld begon aan haar eerste reis. Op dit schip kunnen ruim 6.800 passagiers genieten van een reis in de Caribbean, daarbovenop heeft het schip nog eens 2.200 crewleden nodig. Een kapitein, stuurmannen, koks, serveerders, schoonmakers en entertainers. Al deze mensen kunnen zich ruim verdelen over het 18 verdieping tellende schip.

De faciliteiten

Om al deze mensen van alle gemakken te kunnen voorzien terwijl ze rondreizen op zee, beschikt het cruiseschip over de meest luxe voorzieningen. Mensen kunnen genieten wereldse gerechten in de vele restaurants met keukens gespecialiseerd in verschillende landen. Het schip beschikt over 11 bars en cafés, plus een Starbucks, ijssalon en een ‘sugar beach’. Wanneer je op zee bent om tussen de landen door te reizen hoef je je geen moment te vervelen op de Wonder of the Seas. Tegenwoordig beschikken (bijna) alle schepen van Royal Caribbean over faciliteiten als zwembaden op het bovenste dek, fitnessruimtes, theaters en spa’s. Wat Wonder of the Seas speciaal maakt is dat het ook nog eens beschikt over renbaan rond het hele schip, klimwanden, een karaokebar, minigolf en zelfs een lasergame hal! Moet je tijdens het reizen ook nog een dag werken? Geen probleem, Wonder of the Seas beschikt over een heuse conference zaal met verschillende kantoortjes waar je ongestoord een dag kunt werken. Ben je opzoek naar een adrenalinekick? Probeer de ‘Flowrider’ uit waar je op echte golven surft, midden op een cruiseschip!

Kortom, tijdens zo’n cruise heb je genoeg tijd om van alles te genieten wat dit schip te bieden heeft. Ben je een vroege vogel? Elke dag wordt traditioneel de Amerikaanse vlag aan de scheepsmast gehesen, een prachtig fenomeen om te zien met zonsopgang!