Artikel Depot
Image default
Tweewielers

Kinderstep kopen? Lees hier onze tips

Van plan een kinderstep te kopen? Maar weet je niet zo goed welke het beste zou zijn? Naast een mooi kleurtje of een printje van die ene cartoon, komt er meer kijken bij het kopen van een kinderstep. Lees snel verder om te weten te komen waar je aan moet denken bij het kopen van een kinderstep.

Voor elke leeftijd een andere step

Wanneer je een heel jong kind hebt, ben je gebaat bij een andere step dan wanneer je kindje al wat ouders is. Zo is het te adviseren om bij een jonge leeftijd een step te nemen met grotere en dikkere wielen. Ook is het aan te raden om een step te nemen met drie wielen of meer. Op deze manier valt de step minder snel om, en staat je kindje wat stabieler op de step.

Een step die lang meegaat

Wil je graag een step kopen die langer meegaat, dan moet deze natuurlijk tegen een stootje kunnen. Investeer in goede materialen, zodat de step nog lang niet kapot gaat. Een houten step is immers mogelijk minder toekomstbestendig dan een roestvrijstalen step. Ook is het te adviseren om in dit geval een step aan te schaffen die meegroeit met je kind. Zo kun je klein beginnen en kun je de step telkens verstellen als deze te klein wordt.

Handigheid is ook belangrijk

Ben je veel op reis, en neemt je kind graag de step overal mee naartoe? Dan is het slim om te kijken naar een step die licht van gewicht is en makkelijk op te vouwen is. Zo kun je deze gemakkelijk meenemen in de bus, in je auto of zelfs op je fiets. Ga je een dagje de stad in met je kind? Neem dan gemakkelijk een kleine step mee zodat je kind vrolijk door kan steppen.

Laat je adviseren

Er zijn websites en winkels die je verder kunnen helpen met jou specifieke wensen. Zo wil je misschien wel een handige rem functie, of juist hele soepele wieltjes. Ook is het slim om open te staan voor eventuele accessoires. Misschien wordt je aangeraden om een helm of andere bescherming aan te schaffen, overweeg dit dan.

Welke mogelijkheden zijn er nog meer?

Overweeg je de spacescooter te kopen? Vraag naar de veiligheid van deze step. Ook zijn er steppen die beter zijn voor stunten, of juist voor een ruwe ondergrond. Overweeg je een elektrische step te nemen? Dan is het belangrijk om te weten dat deze vaak niet op de openbare weg mag. Wanneer je een grote tuin hebt, is dit dus wel een goede optie.

Welke lengte moet ik kopen?

Online kun je een tabel vinden die aangeeft naar welke lengte step jij moet kijken voor de lengte en leeftijd van je kind. Zo is het aan te raden dat een kind tussen 3 en 5 jaar, met een lengte tussen de 95 en 112 meter, het beste een step kan hebben die kleiner is dan 70 centimeter.

Deze tips helpen je bij het kopen van een kinderstep. Ja, een leuk kleurtje, glittertje of lichtje is belangrijk, maar denk ook aan de handigheid van je step en de materialen. Zo kan er lang genieten worden van de step.

https://stepsonline.nl/product-categorie/kindersteps/