Artikel Depot
Image default
Fotografie

Schoolfoto maken voor beginners

Voor ouders is de dag van de schoolfoto een heerlijk moment. Ze krijgen te zien hoe snel hun kind toch weer is gegroeid afgelopen jaar. Het liefst bewaren ze alle foto’s vanaf het eerste leerjaar, om later aan hun familie of zelfs schoonfamilie te laten zien. Helaas ervaren de kinderen die voor de camera moeten staan het vaak niet zo. Ze vinden het vervelend en stressvol om voor de rest van de klas een geforceerde glimlach te moeten toveren. Met deze tips laat jij je jongste kinderen meegenieten van deze dag!

Hoe krijg je ze voor de camera?

Zoals hierboven al aangegeven ervaren kinderen een schoolfoto al snel als geforceerd. Ze moeten binnen twee seconden een glimlach kunnen toveren en dan worden ze vereeuwigd. Probeer dit als ouder tegen te gaan door je kind zelf te laten kiezen wat hij of zij draagt die dag. Hoe jonger ze zijn, hoe extravaganter het mag. Haal de prinsessenjurken of superhelden outfits maar uit de kast! De meeste fotograven, zo ook de schoolfotograaf van Tilburg, houden niet van saaie en stugge foto’s. De leukste foto’s worden gemaakt wanneer ze bezig en afgeleid zijn, dus niet met de camera bezig zijn. Je kunt ze hun eigen achtergrond laten kiezen in plaats van die saaie, ouderwetse grijze wand. Foto’s met vriendjes, broertjes of zusjes kunnen ervoor zorgen dat de kinderen zich meer op hun gemak voelen en los komen om uiteindelijk alleen voor de camera te kunnen staan. Zo krijg je niet alleen een leuke schoolfoto, maar hebben de ouders ook nog een leuke foto van de kinderen voor aan de muur.

Los laten

Dit is natuurlijk een van de lastigste dingen om als ouder te horen, maar ook bij een schoolfoto is het belangrijk om je kinderen los te laten wanneer ze ouder worden. Als zij vinden dat ze er stoer in plaats van schattig uit moeten zien op de schoolfoto, dan is dat zo. Wanneer ze ouder worden, willen ze misschien wel make-up gebruiken voordat ze op de foto gaan, of gel in de haren. Uiteindelijk gaan kinderen hun eigen weg bewandelen, laat ze dit vooral ook lekker doen. Zo krijg je als ouder een schoolfoto waar iedereen tevreden over is!