Artikel Depot
Image default
Woningen

Waarom zou jij een waterontharder moeten overwegen?

Wat zijn nou eigenlijk de grootste voordelen van een waterontharder? Woon je in een gebied waar erg hard water uit de kraan komt, dan is de kans groot dat je weet wat de problemen zijn die hard water kan veroorzaken. Strepen die achterblijven na het schoonmaken van een glazen ruit of een droge huid na het douchen. Hard water kan aardig wat impact hebben op dingen in het dagelijks leven en dat is niet altijd fijn. Daarom lees je in dit artikel wat de grootste voordelen zijn van een waterontharder! Regenwater Specialist Groen met Water levert ook waterontharders. Lees zeker even verder als je meer over dit onderwerp te weten wilt komen. 

Hoe werkt een waterontharder?

Een waterontharder heeft een filter die gevuld is met harskorrels. Water is hard door het kalk- en magnesium gehalte en de harskorrels kunnen deze twee mineralen uit het water filteren. Zo krijg je eenvoudig zacht water. De filter wordt telkens weer schoongemaakt met schoonmaakzout. Dit zout moet zo nu en dan wel worden bijgevuld. 

Het is een stuk beter voor je haar en huid

Je zult verschil gaan merken aan je haar en huid. Het zal zachter en gezonder worden wanneer je zacht water gebruikt. Ook is er minder zeep en shampoo nodig en dit is weer fijn voor je portemonnee. Symptomen van eczeem kunnen ook verminderen en dat is ook heel fijn. 

Beter voor het milieu

Wanneer je een waterontharder aanschaft, draag je je steentje bij aan het milieu. Je gaat namelijk minder zeepproducten gebruiken en ook je CO2-uitstoot wordt minder omdat je minder energie gebruikt. Dit alles is goed voor een beter milieu. Zo draag jij zonder al te veel moeite toch weer wat bij!