Artikel Depot
Image default
Woningen

Wat zijn handige tips voor een verhuizing?

Heb je een ander huis gevonden, dan ben je superblij. Wellicht heb je lang gezocht naar je droomwoning en nu is deze dan voor jou. Of je nu voor het eerst gaat verhuizen of dat je hier al ervaring mee hebt, reken erop dat verhuizen een hele klus is. Denk van te voren dan ook goed na over de verhuizing. En gebruik zeker onderstaande praktische tips.

Goed inpakken

Heb je een aantal maanden voor de verhuizing al zin om in te gaan pakken? Dat is helemaal geen slecht idee. Alles wat je nu al doet, hoeft straks kort voor de verhuizing niet meer te gebeuren. Denk alleen niet dat inpakken niets voorstelt. Welke spullen mogen bij elkaar in een doos? En gebruik je wel stevige dozen? Een hele handige tips is om duidelijk op de doos te noteren wat er in zit. Dit lijkt misschien logisch, maar we zien dit als Actie Verhuizingen Den Bosch zo vaak mis gaan tijdens verhuizingen. De sjouwers lopen met loeizware dozen in het nieuwe huis en hebben geen idee waar ze deze moeten neerzetten. Zorg ervoor dat dit niet bij jou gebeurt.

Wees duidelijk

Heb je je hulptroepen al voor elkaar? Wat moet je zonder goede vrienden en familieleden als je gaat verhuizen? Natuurlijk kun je een verhuizing helemaal uitbesteden aan een expert. Zij ontzorgen je dan totaal. Maar veel mensen doen een verhuizing liever zelf. Zorg dan wel voor een goede organisatie. Maak het liefst een handige lijst waarop staat wat elke persoon doet. En ook hoe laat je iedereen verwacht. Deel mensen in op een plek waar ze floreren. Wellicht heb je iemand in je kring die goed is in zorgen. Deze persoon regelt dan de hele dag het eten en drinken. Houd zelf vooral het overzicht en functioneert als vraagbaak. Natuurlijk pak je er gewoon je lijstje bij als je het zelf ook even niet meer weet.

Maak een goede eerste indruk

Wellicht verwachtte je deze tip niet meteen bij een verhuizing, maar toch is dit heel belangrijk. Wees vanaf dag 1 vriendelijk en beleefd naar je nieuwe buren toe. Met hen moet je het waarschijnlijk een heel poosje uit gaan houden. En je weet het vast wel: beter een goede buur dan een verre vriend.