Artikel Depot
Image default
Woningen

Tips voor het schoonmaken van een extreem vieze woning

Wanneer je al verhurende partij optreedt en merkt dat de huurder de woning niet schoon heeft achtergelaten, is dit natuurlijk vervelend. Een huurder dient de woning schoon achter te laten, nadat de huur is opgezegd. Het kan zijn dat een woning extreem vervuilt is. In dit geval is het ideaal om een ontruimingsbedrijf in te schakelen. Zo zit je zelf ook niet met de klus en weet je zeker dat de woning weer goed schoon is voor de mogelijke nieuwe huurders. Jouw woning ontruimen in Roosendaal? Goedkoopontruiming.nl kan jou helpen met het probleem en zorgt ervoor dat jouw woning weer gereed is voor de volgende huurders. 

Het is belangrijk om de woning te laten tochten

In een woning kunnen nare luchtjes komen. Dit kan onder andere door een huisdier of rook. Om de nare stank uit de woning te krijgen, is het raadzaam om de woning goed te laten tochten. Ze de ramen en deuren tegen elkaar open en laat dit een paar dagen goed doortochten. Zo kan de vieze geur goed weg trekken. Het kan ook zijn dat de lucht niet wegtrekt. Dit komt vaak voor wanneer er binnen in huis gerookt werd. Dan zal je er voor moeten kiezen om de muren en het plafond opnieuw te laten schilderen. 

Maak gebruik van schoonmaakazijn

Schoonmaakazijn is ideaal om te gebruiken bij het schoonmaken van woning. Schoonmaakazijn is tevens niet duur. Je kan schoonmaakazijn gebruiken voor veel. Schoonmaakazijn is een zeer krachtig hulpmiddel, wat je kan gebruiken bij het verwijderen van schimmels. Gebruik de schoonmaakazijn niet op de muren. In dit geval zal je de muur nog erger betasten en dat wil je natuurlijk ook niet. Meng ook geen schoonmaakmiddelen met elkaar. Dit kan voor giftige gassen zorgen. Ga veilig te werk en gebruik schoonmaakmiddelen één voor één. Maak ook altijd gebruik van een schone doek. Dit is ook noodzakelijk wanneer je het stof weg gaat halen. Stof is je grootste vijand en dan is het niet handig om de vieze doek die al vol zit met stof nog een keer te gebruiken. 

Hoe maak je de badkamer weer spik en span schoon?

In een badkamer kunnen veel schimmels ontstaan. Dit is niet fris en moet zo snel mogelijk weg. Het tast namelijk ook je badkamer aan. In een badkamer is het belangrijk dat je de tegels, douche, bad, wastafel, spiegel en toilet goed schoonmaakt. Gebruikt voor de badkamer speciaal speel en vergeet geen ontkalker te gebruiken. Zie je dat er spullen flink aangetast zijn door gebruik te maken van de spullen, vervang die dan. Dit is wel zo netjes en fris voor de nieuwe bewoners. Schrob niet te hard langs de kitrandjes, maar maak die wel goed schoon. Een klus dat vaak vergeten wordt, is het schoonmaken van de ramen. Ramen worden heel snel vies van binnen, door onder andere vette vingers. Maak dit dan ook goed schoon. Zorg ervoor dat je tijdens het schoonmaken geen strepen achterlaat op het raam.