Artikel Depot
Image default
Internet

Waarom Den Haag dé wereldstad van Nederland is.

De Randstad is een dichtbevolkte en lucratieve markt, en je hebt een marketing bureau Den Haag nodig om er door te breken. Maar waarom zou je specifiek een marketing bureau uit Den Haag willen? Is de Randstad niet veel groter dan alleen Den Haag? Zijn steden als Rotterdam niet veel groter dan het kleine Den Haag? Het klopt inderdaad dat Den Haag kleiner is dan Rotterdam, maar Den Haag bokst boven haar gewichtsklasse. Zo is Den Haag bijvoorbeeld een echte wereldstad, en dan meer dan bijvoorbeeld Rotterdam dat al is. Wij zullen u hierna uitleggen waarom Den Haag meer wereldstad is dan Rotterdam.

Wat Den Haag een wereldstad maakt.

Den Haag voelt op het eerste gezicht misschien aan als een vrij suffe plaats, maar dat is Den Haag absoluut niet. Het is misschien niet de toeristische trekpleister die Amsterdam is, en het mag dan ook wel niet het handelscentrum dat Rotterdam is zijn, maar Den Haag is in een ander ding veel groter dan Amsterdam en Rotterdam bij elkaar: internationale betrekkingen. Het is niet alleen de stad van internationale ambassades, maar ook de stad van bijvoorbeeld het Internationaal Strafhof. Al deze connecties zorgen ervoor dat Den Haag dé plek voor jouw internationale groeiambities is, en haar centrale ligging in de Randstad zorgt ervoor dat Den Haag ook zonder internationale ambities ideaal is.

De mythe dat Den Haag een dorp zou zijn.

Er gaat ook een vrij hardnekkige mythe in de rondte: Dat Den Haag het grootste dorp van Nederland zou zijn. En ja, het klopt dat Den Haag nooit stadsrechten heeft gekend, maar het systeem van stadsrechten is in Nederland al eeuwen geleden afgeschaft, en we hebben het eigenlijk nooit met iets anders vervangen. Dus wat in Nederland als stad gezien wordt is inmiddels compleet afhankelijk van de publieke opinie, en dan zullen we Den Haag toch echt als stad moeten tellen.