Artikel Depot
Image default
Marketing

De cocktail shaker van de toekomst is er!

We houden allemaal wel van een goede cocktail. Het meest onmisbare gereedschap aan een bar of in de keuken is dan ook de cocktail shaker: een afsluitbare beker waarin verschillende ingrediënten door elkaar geschud kunnen worden. Maar wist je dat er verschillende soorten cocktailshakers bestaan? En dat je dankzij de technologie van tegenwoordig kan genieten van een overheerlijke cocktail zonder enige moeite?

 

Welke cocktail shaker is nou de beste?

Hoewel we vaak denken dezelfde cocktail shaker te zien zijn er wel degelijk verschillende soorten in omloop. De meest gebruikte daarvan is de Cobbler; een stalen beker met losse dop en een zeef, waarmee losse stukjes ingrediënten in de cocktail worden voorkomen. Hierdoor is geen aparte zeef nodig wanneer het drankje in een serveerglas geschonken wordt. De dop van de Cobbler is ook te gebruiken als barmaat om de hoeveelheid drank af te meten. Deze shaker is daarom ideaal voor de beginnende barman.

Voor de professional is er de Boston shaker. Deze bestaat uit twee delen en heeft een grotere inhoud dan de Cobbler, waardoor er meerdere cocktails tegelijkertijd gemixed kunnen worden. Het gebruik van deze shaker is iets gecompliceerder en vereist een specifieke techniek om te voorkomen dat er drank uit ontsnapt tijdens het schudden. Ook moet hier een losse barzeef voor worden aangeschaft.

De speed shaker komt veel voor bij evenementen, clubs en shows. Het cocktailglas wordt om een metalen beker geplaatst en binnen enkele seconden kan de cocktail direct in het glas geserveerd worden. Deze shaker heeft echter als groot nadeel dat er geen ijsblokjes mee gebruikt kunnen worden en dat er geen ongewenste kruiden uit gezeefd kunnen worden. 

 

De cocktail shaker op de schop

We willen tegenwoordig snel van onze cocktails kunnen genieten zonder in te hoeven leveren op de smaaksensatie. Gelukkig voor cocktail liefhebbers ontwikkeld de technologie zich snel. Zo is er een automatische cocktail shaker die tot wel 80 cocktails per uur kan maken! En geen zorgen over het aanbod aan drankjes, want die zijn er voor dit soort machines vaak in overvloed. Binnen enkele seconden heb je een complete Pina Colada, Strawberry Daiquiri of Espresso Martini op tafel getoverd.

 

Gerelateerde artikelen

Voordelen van content marketing voor jouw

Wat is een marketingmix, wat zijn de kosten en besteed je het uit of doe je het zelf?

Wat kan je verdienen met affiliate marketing?