Artikel Depot
Image default
Alarmsysteem

Verklein de kans op inbraak met deze tips

Ondanks een hoge inzet op inbraakpreventie worden nog altijd elke dag opnieuw mensen het slachtoffer van inbrekers. Denk dus niet dat het jou niet kan overkomen, maar onderneem preventief al actie om je woning of pand zo goed mogelijk te beveiligen. Een hoge mate van camerabeveiliging en andere maatregelen schrikt inbrekers af en vaak gaan ze liever op zoek naar een makkelijker doelwit.

Zo kan je inzetten op meer veiligheid en een betere beveiliging

Inbrekers maken het zichzelf graag makkelijk. Panden waar ze weinig tot geen moeite moeten doen om binnen te raken en waar de kans op betrapping ook nog eens minimaal is, zetten ze hoog op hun lijstje. Je doet er dan ook goed aan om hier door middel van beveiligingsmaatregelen stevig tegenin te gaan. Je leest hieronder hoe je dit kan doen.

Check alle deuren en ramen voor je vertrekt

Het kan niet genoeg herhaald worden, je ramen en deuren checken voor je vertrekt, is en blijft een belangrijke maatregel. Vergeet daarbij ook niet de achterdeur, het schuifraam en de ramen boven. Een klein raampje kan al genoeg zijn en de gevolgen hiervoor laten zich raden. Maak er voor jezelf een gewoonte van om even een rondgang te maken en vertrek dan met een gerust hart als je weet dat alles goed afgesloten is.

Verlichting schrikt inbrekers af

Inbrekers werken het liefst in het donker, zo verkleint namelijk de kans dat ze gezien en betrapt worden. Voldoende verlichting in en rond je woning maakt het hen een heel stuk moeilijker en je woning zal direct een heel stuk minder aantrekkelijk zijn. Je kan hier ook kiezen voor verlichting met sensoren die pas in werking treedt als er iemand voorbij de sensor passeert.

Investeer in camerabeveiliging

Camerabeveiliging is ongetwijfeld een grote meerwaarde in de strijd tegen woninginbraken. Niet alleen zal het inbrekers afschrikken, het zorgt er ook voor dat er bewijsmateriaal voorhanden is als toch iemand ongevraagd je pand zou betreden. Maak ook zeker aan je woning kenbaar dat je gebruik maakt van camerabeveiliging, dit heeft een nog betere preventieve werking.

Investeer in een goed alarmsysteem

Een alarmsysteem installeren, is een goede stap richting meer beveiliging. Door middel van sensoren op ramen en deuren kan niemand ongezien je woning betreden. Het alarm zal in werking treden, jij krijgt hier en melding van en je kan de nodige acties ondernemen. Een alarmsysteem dat bovendien nog gekoppeld is aan camerabeveiliging maakt het plaatje helemaal compleet.

Wees zuinig met informatie

Inbrekers houden er vaak bepaalde manieren op na om informatie te bekomen over je gewoontes en over de momenten waarop door de band niemand in de woning aanwezig is. Let dus op voor slimme zogenaamde verkopers aan de deur die je tijdens een nonchalant praatje veel informatie laten vrijgeven. Ook als je een reisje of weekendje weg gepland hebt, hang je dit maar beter niet aan de grote klok.

Vraag advies aan een beveiligingsadviseur

Als je zelf niet goed weet hoe je de beveiliging kan aanpakken, kan je steeds beroep doen op een beveiligingsadviseur. Hij kent de methodes van inbrekers als geen ander en kan je helpen je hiertegen te wapenen. Camerabeveiliging, alarmsystemen en goede sloten, hij kent er alles van en deelt die kennis maar al te graag met jou.