Artikel Depot
Image default
Alarmsysteem

Online ict oplossingen

ICT-vaardigheden voor ondernemers Veel kleine ondernemers en freelancers zullen de problemen en tijdverspilling van ICT-problemen erkennen. Met behulp van de volgende vijf tips kunnen ondernemers de meeste ICT-problemen snel en eenvoudig voorkomen. Maak een online back-up Betaal voor virusscans Bijwerken Synchronisatie Jaarlijkse schoonmaak.

Verlies geen belangrijke informatie; zorg voor online back-up Bij een systeemcrash, brand of diefstal lopen ze het risico waardevolle informatie te verliezen met alle gevolgen van dien. Ondernemers die bijvoorbeeld back-ups op een externe harde schijf opslaan in dezelfde ruimte als een laptop of pc, nemen dit risico. Bovendien is het maken van veilige back-ups nog nooit zo eenvoudig geweest. Er zijn meerdere online back-upopties die automatisch bedrijfskritische informatie kunnen opslaan in een veilig en betrouwbaar datacenter. 2. Betaal voor virusscanning Veel ondernemers en consumenten gebruiken gratis virusscans. Deze scans zoeken alleen naar virussen en houden geen rekening met malware en spyware. Bedrijven lopen het risico onbewust gevoelige informatie te delen met hackers. Een betaalde virusscanner met firewall kan dit voorkomen en is inderdaad essentieel voor het beschermen van bedrijfsinformatie.

Bijwerken Besturingssystemen, webbrowsers en programma’s moeten meestal de nieuwste versie of servicepatch installeren. Wacht niet te lang en update uw systeem. Deze updateprogramma’s zorgen er doorgaans voor dat uw pc en informatie beter worden beschermd tegen virussen en andere schadelijke software. 4. Synchroniseren Smartphones, tablets, laptops: tegenwoordig kunnen ondernemers altijd en overal werken. Door verschillende apparaten te gebruiken, worden afspraken en gegevens ook op verschillende locaties opgeslagen. Afspraken of contactgegevens worden meestal tijdens het synchronisatieproces geschreven in plaats van bijgewerkt. Door een centrale cloudoplossing te bieden die alle informatie kan verwerken en de software up-to-date te houden, kunt u problemen tijdens synchronisatie voorkomen.

https://denko.nl/ict/internet-en-verbindingen/