Artikel Depot
Image default
Marketing

Wat kan je verdienen met affiliate marketing?

Ben je geïnteresseerd in affiliate marketing? Wanneer je hoort wat de mogelijkheden zijn, dan is dat ook niet zo gek. Alleen al in de Verenigde Staten was het zo dat er bijna zeven miljard dollar in deze branche omging in 2020. Dat betekent dus dat er flink wat te verdienen valt voor wie het goed aanpakt. Natuurlijk is dit niet voor iedereen hetzelfde. Het is goed om te weten wat er precies wel en niet mogelijk is en hoeveel je kan verdienen wanneer je je ook gaat richten op deze vorm van marketing. Op deze plek leer je daar meer over.

Eén op de vijf aankopen

De kracht van affiliate marketing is niet te onderschatten. Het is tegenwoordig al zo dat één op de vijf online aankopen wordt gedaan nadat er op een affiliate marketing link is geklikt. Wanneer je je bedenkt dat ook nog eens meer online dan offline wordt gekocht tegenwoordig, dan is duidelijk dat hier dus wel het nodige uit te halen valt. Elk van deze aankopen levert immers een commissie op voor degene die de link aanbiedt. In totaal zijn al deze kliks en verkopen dus al tientallen miljarden wereldwijd waard.

De juiste commissie ontvangen

De mate waarin er verdiend wordt hangt natuurlijk ook af van de commissie die verstrekt wordt. Dit kan per aanbieder van affiliate programma’s wel verschillen. Het is dus ook de moeite waard om in de gaten te houden waar voor jou de verdiensten kunnen zitten. Het is zeker interessant om eens te bekijken welke aanbieders de beste commissies bieden. Zo is bijvoorbeeld Amazon een hele populaire optie. Al zijn er ook andere goede mogelijkheden om voor te gaan. Kijk daarbij naar het percentage en wat je ervoor moet doen om iets eraan te kunnen verdienen.

Een heel inkomen eruit halen

Het is zeker mogelijk om een heel inkomen uit het werken met affiliate marketing te halen. Bedenk wel ook dat passief inkomen een relatief begrip is. Het is niet zo dat je alleen maar achterover kunt leunen en het geld kunt zien binnenstromen. Er is wel ook werk voor nodig. Zo moet je je website optimaliseren en je blog bijhouden. Daar is voldoende tijd en arbeid voor nodig. Juist ook omdat er ook veel concurrentie in de markt is. Dat neemt niet weg dat je wel flink wat kansen hebt wanneer je bereid bent om dit werk te doen.

Snelste verdiener ooit

Om je een idee te geven van wat er in het meest gunstige geval mogelijk is, is het leuk om eens te kijken naar de snelste verdiener ooit met affiliate marketing. Een specialist met de naam Jason Stone liet in de maanden juni en juli van 2017 zien dat het mogelijk was om 7 miljoen dollar aan omzet voor verkopers te realiseren met de affiliate links. Wanneer je bedenkt dat de commissie tussen 1 en 10 procent bedraagt, betekent dat dus dat in twee maanden tijd ergens tussen 70.000 en 700.000 dollar verdiend kan zijn met marketing.

Meer info: https://www.increasy.nl/

 

https://www.increasy.nl/geld-verdienen-met-affiliate-marketing/