Artikel Depot
Image default
Woning en Tuin

Tweepersoonsbed 140×200

Als je zoekt naar een tweepersoonsbed 140×200 is het soms lastig om te weten waar te beginnen. Dit is namelijk een zodanig standaardformaat dat het overal te vinden is. En bij iedere winkel heb je vaak ook nog meerdere opties voor een tweepersoonsbed 140×200. Dus hoe kom je bij het bed dat bij jou past en waar jij nog een tijd plezier van kunt hebben? Dat hangt natuurlijk af van je stijl en je budget, maar ook van de ruimte die je in je slaapkamer hebt voor het tweepersoonsbed. 

 

Formaat en ruimte

Dat laatste lijkt misschien raar, maar dat is het niet. Het standaardformaat van 140×200 geeft namelijk een matrasmaat aan. Dat wil zeggen dat je bed zelf een ander formaat zal hebben. Matrassen worden in standaardafmetingen van onder andere 140 bij 200 gemaakt. Bedden hebben frames waar deze matrassen op of in passen, maar hebben allemaal andere afmetingen. Dit geldt overigens ook voor boxsprings. Daarom is het dus wel zo handig om te weten hoe veel ruimte je precies voor een bed hebt. 

 

Prijzen

Dat maakt de zoektocht al beperkter. De prijs kan ook invloed hebben. Een boxspring is vaak duurder dan een frame, maar gaat wel weer langer mee. En bij een boxspring heb je over het algemeen een compleet bed. Wie een frame koopt, moet daarbij meestal ook nog lattenbodems en een matras kopen. Afhankelijk van welke keuzes je daarin maakt en opties je daarin hebt, kunnen prijzen heel erg verschillen. Als je over de maximale afmetingen en de prijs uit bent, kun je ook nog kijken naar wat voor stijl bed je wil. 

 

Waar te koop

Een tweepersoonsbed 140×200 is vrijwel overal te vinden. Van speciaalzaak tot algemene meubelzaak. Wie de goedkoopste optie zoekt, is het beste af bij Ikea waarschijnlijk. Ook via Marktplaats of de kringloopwinkel zou je een goede budgetoptie kunnen vinden. Maar Ikea heeft ook minder goedkope opties die langer mee kunnen gaan. Ben je echt op zoek naar iets bijzonders voor de lange termijn? Ga dan naar een beddenspecialist. 

 

Meer bedden bekijken? Ook andere formaten vind je op Beukmeubels.nl

 

https://www.beukmeubels.nl/