Artikel Depot
Image default
Rechten

Echtscheidingsadvocaat

Gaan jullie scheiden? Tijdens de afhandeling van het huwelijk dienen er veel zaken geregeld te worden. Om scheiding definitief te maken dient een echtscheidingsverzoek bij de rechtbank ingediend te worden. Dit kan niet zonder een echtscheidingsadvocaat. Maar voor de scheiding aangevraagd kan worden moeten alle zaken in het echtscheidingsconvenant overeengekomen zijn en ondertekend worden. Een echtscheiding levert in de praktijk vaak complexe situaties met zich mee. Wie blijft in het huis wonen, bij wie verblijven de kinderen, hoe wordt de boedel verdeeld en zijn jullie partner- en/of kinderalimentatie overeengekomen? Dit zijn slechts een aantal zaken van de vele dingen die geregeld dienen te worden. Als jullie in goed contact met elkaar staan is het makkelijker om zaken overeen te komen en vast te leggen. Staan de verhoudingen op scherp en komen jullie over bepaalde zaken er echt niet uit dan zullen afspraken minder snel tot stand komen. Een echtscheidingsadvocaat kan jullie dan helpen om het echtscheidingsproces te begeleiden en ondersteunen. Dit biedt duidelijk en zekerheid om de echtscheiding in goede banen te leiden. Schroom dan ook niet om tijdig een echtscheidingsadvocaat in te huren. Dit kunnen jullie samen doen of alleen. Samen een scheidingsadvocaat benaderen heeft natuurlijk de voorkeur omdat dit kosten scheelt en de echtscheidingsadvocaat een oplossing probeert te vinden in beider belang.

Een goede klik met de echtscheidingsadvocaat is belangrijk

Bij een echtscheiding is het belangrijk om een goede klik te hebben met de advocaat. Middels een gratis intake (welke de meeste advocaten aanbieden) kan je kennismaken met de advocaat en je zaak voorleggen. De advocaat zal je vervolgens informeren over de haalbaarheid, een inschatting van de kosten en wat je kunt verwachten tijdens het echtscheidingsproces. Is er een goede klik? Dan kan je de echtscheidingsadvocaat inschakelen. Een echtscheidingsadvocaat kan dus samen met de toekomstige ex-partner ingehuurd worden of alleen. Logischerwijs zijn de kosten hoger als jullie beide een eigen echtscheidingsadvocaat hebben, maar als de verhoudingen zo op scherp staan rest er vaak niks anders. De echtscheidingsadvocaten zullen dan de afwikkeling van het huwelijk op zich nemen en onderhandelen met elkaar.

Echtscheidingsadvocaten Nederland

Ben je op zoek naar een echtscheidingsadvocaat? Nederland kent veel echtscheidingsadvocaten die wel of niet aangesloten zijn bij een specialisatievereniging. De specialisatievereniging vFAS is een vereniging voor familierecht en erfrecht advocaten. Advocaten die aangesloten zijn bij vFAS dienen een x aantal punten te halen per jaar. Voor klanten is dit extra zekerheid, omdat je weet dat de echtscheidingsadvocaat die hierbij is aangesloten een ruime kennis heeft over alles wat bij een scheiding komt kijken. Dit zegt niet dat een advocaat welke niet hierbij is aangesloten deze kennis niet heeft. Vraag naar de ervaring (zeker bij complexe echtscheidingen) van de advocaat. Logischerwijs zijn de meeste scheidingsadvocaten werkzaam in grotere steden en dichtbevolkte gemeenten in Nederland, omdat hier nou eenmaal meer echtscheidingen plaatsvinden. Zo vind je eerder een scheidingsadvocaat Rotterdam dan bijvoorbeeld een advocaat in Assen.