Artikel Depot
Image default
Sport

Leuke sportprijzen voor jeugdtoernooien

Bij een jeugdtoernooi is meedoen minstens zo belangrijk als winnen. Voor jongeren is het belangrijk om voldoende te bewegen en door ze plezier te laten beleven aan sporten is de kans veel groter dat ze dit langer volhouden. Inclusief bezig zijn is belangrijker dan competitie. Dat gezegd hebbende is het natuurlijk ook motiverend om te kijken wie de beste is. En natuurlijk om daarvoor beloond te worden! Deze twee doelen van een sportevenement kun je prima combineren bij de prijsuitreiking.

Wisseltrofeeën zoals een bokaal

Door een wisseltrofee zoals een bokaal of een kampioensschaal uit te reiken betrek je het hele team bij de sport die ze aan het beoefenen zijn terwijl je tegelijkertijd de competitie tussen teams onderling aanwakkert. Een wisseltrofee gaat niet met een individu mee naar huis maar blijft meestal gewoon op de club, trots tentoon gesteld in de prijzenkast en versterkt zo het clubgevoel. Bovendien is het voor de andere teams een extra motivatie om de beker voor de voetbal– of hockeycompetitie de volgende keer wel in de wacht te slepen!

Een gouden medaille voor iedere deelnemer bij teamsporten

Bij veel wedstrijden krijgen alleen de nummers één, twee en drie een prijs. Hiervoor kun je bekers, bokalen of medailles in brons, zilver en goud bestellen. Goed voor de competitie misschien, maar wat nu als je jouw sportevenement meer op meedoen in wilt steken dan op winnen? Waarom bestel je dan niet voor iedere deelnemer een gouden medaille? Zo krijgt ieder kind een leuk aandenken aan een gezellig en sportieve dag. En het bestellen van grote oplagen medailles is goedkoper dan je misschien nu denkt. Je kunt al leuke medailles bestellen vanaf een paar cent per stuk dankzij moderne productietechnieken en aantrekkelijke staffelkortingen.

Wil je voor de winnaars toch nog iets bijzonders doen? Bestel een grote medaille en kies zelf een ander lint, een opdruk en een opschrift dat je erop wilt laten zetten!