Artikel Depot
Image default
Zorg

Kiezen voor een Salland zorgverzekering

Met het kiezen van de juiste zorgverzekering kunt u niet vroeg genoeg beginnen. Aan het einde van elk jaar heeft u de mogelijkheid om over te stappen naar een andere verzekering, of zelfs een andere zorgverzekeraar. De zorg verandert, zorgverzekeringen veranderen en misschien uw eigen gezondheid ook wel. Dit zijn allemaal factoren om rekening mee te houden als u een passende zorgverzekering wilt vinden. Daarom is het prettig om een zorgverzekeraar te hebben die met u meedenkt, zoals Salland: een regionale zorgverzekeraar voor iedereen in Gelderland en Overijssel.

Tandartsverzekering apart afsluiten

Naast vier aanvullende verzekeringen, biedt Salland ook drie verschillende tandartsverzekeringen. Deze kunt u apart afsluiten, naast uw basisverzekering en/of aanvullende verzekering. Tandartskosten worden voor volwassenen in de meeste gevallen niet vergoed vanuit het basispakket. Het kan daarom verstandig zijn om u hier apart voor te verzekeren, vooral als u een kostbare behandeling voorziet in de toekomst. Met een Salland tandartsverzekering heeft u recht op vergoeding van alle erkende tandartsbehandelingen. Kinderen onder de 18 jaar krijgen ook kosten voor de orthodontist vergoed. Voor volwassenen geldt dit alleen in uitzonderingsgevallen. Een overzicht hiervan kunt u terugvinden op de website.

Wat is mijn eigen bijdrage?

Salland maakt onderscheid tussen twee soorten eigen bijdrage. De wettelijke eigen bijdrage wordt vastgesteld door de overheid. De hoogte van deze bijdrage is per zorgsoort verschillend. In ons vergoedingenoverzicht kunt u de juiste bedragen terugvinden. Niet alle behandelingen worden volledig door ons vergoed. In sommige gevallen betaalt u zelf een deel van de kosten, wat ook wordt beschouwd als een eigen bijdrage. Wilt u het liefst zo min mogelijk eigen bijdrage betalen? Dan kunt u het beste een aanvullende verzekering afsluiten die de kosten dekt voor de zorg die u nodig heeft. Als u niet precies weet wat de beste verzekering voor u is, dan helpen wij u hier graag mee.

https://www.salland.nl/