Artikel Depot
Image default
Zorg

Ideeën voor een uitvaart

Een uitvaart is nooit leuk. Het verliezen van een dierbare is een van de moeilijkste momenten uit je leven. De meeste uitvaarten zijn hetzelfde. Ze beginnen in de kerk en vanuit de kerk wordt er in een rouwstoet naar de begraafplaats gelopen. Dit is natuurlijk een van de meest voorkomende uitvaarten. Het is begrijpelijk dat jij dit ooit op jouw uitvaart niet wilt hebben. Om die reden heeft deze uitvaartleidster een aantal originele ideeën voor een uitvaart op een rij gezet. Je wilt op je laatste afscheid toch niet zo zijn zoals de rest?

Bloemen

Een origineel idee voor een uitvaart waar deze uitvaartzorg Heerenveen fan van is zijn bloemen. Bloemen lijken heel normaal bij een uitvaart, maar wist je dat de meeste kerken, vooral in de biblebelt, bloemen niet accepteren? Zij geloven namelijk dat een uitvaart altijd triest moet zijn. Terwijl veel mensen juist denken dat het leven gevierd moet worden. Bloemen zijn een mooi eerbetoon aan het overleden persoon en het staat enorm mooi. Een mooi rouwboeket is een prachtig eerbetoon.

Muziek

Een ander origineel idee is om muziek te draaien. Natuurlijk is het niet gepast om de huidige nummer 1 hit te draaien, maar de favoriete liedjes van het overleden persoon zijn mooi om te draaien. Hierdoor leren mensen het overleden persoon nog beter kennen. Het is een goed idee om deze muziek met het persoon voor het overlijden te bespreken. Als die gelegenheid er niet is geweest is het een goed idee om samen met de mensen die dichtbij het persoon stonden muziek uit te kiezen. 

Versierde kist

Een laatste idee is om de kist te laten versieren door bijvoorbeeld (klein) kinderen. Iedereen kan een eigen boodschap op de kist zetten. Deze boodschap is een laatste vaarwel aan de dierbare. Mensen kunnen kleine tekeningen op de kist zetten. Daardoor wordt de kist een creatief geheel en een echt eerbetoon aan het overleden persoon