Artikel Depot
Image default
Onderwijs

Hoe een ICT opleiding aan de basis staat van digitale informatieverwerking en communicatie

Computerwetenschappen is de studie van verschillende programma’s die betrekking hebben op gegevens en worden weergegeven door meerdere programma’s. Een web developer of data engineer kan algoritmen gebruiken, coderen, interageren met andere mensen, en kunnen digitale informatie manipuleren met behulp van Computer Science kennis. Het helpt om berekeningen uit te voeren en software te ontwerpen, om verschillende toepassingen te ontwikkelen. Technologie wordt gebruikt om de problemen op te lossen, en verschillende onderwerpen zijn een microprocessor, programmeertalen, database, netwerken, en computer software. Een wetenschap die geen traditionele wetenschappelijke methoden kent en alleen technologie gebruikt om een probleem op te lossen, wordt Computerwetenschap genoemd.

Hoe maakt Computerwetenschap het werken zo gemakkelijk?

Een web developer of data engineer houdt zich bezig met de theorie van het rekenen en het ontwerpen van softwaresystemen. Computerwetenschappers, die een ICT opleiding hebben afgerond, gebruiken technologie om problemen op te lossen. De web developer of data engineer schrijft software om computers dingen te laten doen of nieuwe dingen te laten doen en ook om taken efficiënter uit te voeren en maakt dan toepassingen voor het desktop-apparaat, mobiele apparaten, ontwikkelt websites en programmeert software. Als we overal kijken, van groot techbedrijf tot klein techbedrijf, van overheidsinstellingen tot startups en non-profitorganisaties en zelfs de kleine winkels, overal vinden we de softwaretoepassing. Dus iedereen is een computergebruiker.

Het kan helpen om taken te automatiseren en te controleren. Dus een van de beste dingen een computer wetenschap kan een programma schrijven om een taak uit te voeren en, eenmaal gedaan, kan het programma gebruiken om de taak automatisch uit te voeren zo vaak als je nodig hebt. Dus bijvoorbeeld een inkomende e-mail filteren, sorteren, beantwoorden en doorsturen naarmate hij wordt ontvangen, of een computer kan worden geprogrammeerd om een robotarm te bewegen die een onderdeel voor een auto bouwt. Met behulp van de informatica kunnen we dus elke denkbare taak uitvoeren zonder menselijke kracht, zonder manueel werk en kunnen we ook geprogrammeerd worden om te wachten tot er iets gebeurt.

Voordelen

Het goede voordeel van het automatiseren van taken is tijdsbesparing. Bijvoorbeeld, met behulp van online winkelen zoals Amazon site, kan je veel van dezelfde producten die je zou vinden in een winkel te vinden voor dezelfde prijs of goedkoper. Jij kan die artikelen ook thuis laten bezorgen zonder dat jij jouw huis hoeft te verlaten; een ander voorbeeld is het gebruik van een site voor online bankieren om jouw banksaldo te bekijken en rekeningen te betalen; als jouw favoriete restaurant een website heeft, kan jij afhaalmaaltijden bestellen zonder in de rij te hoeven staan; je kunt online verkeerscamera’s en kaarten met verkeersinformatie bekijken om de snelste route te vinden, enzovoort.

Dit zijn slechts enkele voorbeelden, maar er kan nog veel meer worden gedaan met informatica in het dagelijks leven, wat steeds meer voordelen oplevert en jouw werk en leven gemakkelijker maakt.

Wil je meer te weten komen over computerwetenschap of is het volgen van een ICT opleiding de kant die jij op wilt? In dat geval raden wij jou aan om een kijkje te nemen bij een web developer opleiding of data engineer opleiding. Hier ontdek je eigenhandig de kracht van informatica en hoe je eigenhandig voor verandering kan zorgen in onze maatschappij.