Artikel Depot
Image default
Zakelijke dienstverlening

Algen kweken met de bioreactor algae

Het groeien van algen wordt steeds populairder omdat veel wetenschappers algen zien als de oplossing van globale problemen. Het gebruik van algen heeft veel voordelen op verschillende industrieën en de toepassingen zijn eindeloos. De kleine schaal van de industriële groei en toepassing houden deze potentie tegen. Bij Lgem wordt er een oplossing aangeboden. Gemakkelijker, sneller en succesvoller op grote schaal algen kweken door gebruik te maken van een bioreactor algae!

Onze bioreactor verricht wonderen

De investering die gedaan moet worden bij het kweken van algen zorgt er voor dat veel geïnteresseerden afgeschrikt worden. Door een goedkope oplossing te vinden voor het groeien en kweken van algen verbeteren wij de kosten van de investering. Door middel van de AlgaeHUB facility van Lgem is het mogelijk om een wijde variatie van klantenservices te krijgen waardoor je je bedrijf en kweekproces kan optimaliseren. Ook wordt assistentie aangeboden waar het nodig is om de volledige potentie uit deze algen te halen!

Door gebruik te maken van een photobioreactor worden de processen bij Lgem een stuk goedkoper en efficiënter gemaakt. De productie kan worden toegepast op elke schaal mogelijk. De bioreactor zorgt ervoor dat de algen sneller en meer groeien waardoor het cultiveren van algen een stuk makkelijk wordt gemaakt. De bioreactor algae in Nederland die gebruikt wordt bij Lgem is niet schadelijk voor de groei van de algen en heeft een erg lage faalkans. Omdat de techniek op elke mogelijke schaal kan worden toegepast zonder de kosten hoger te maken is dit een erg interessante investering geworden voor bedrijven. 

Na meer dan 15 jaar ervaring op het gebied van algen cultiveren, onderzoeken en expertise is het mogelijk geworden om onze technieken te optimaliseren. Door middel van het systeem kunnen er algen worden gegroeid die op andere systemen niet toepasbaar zijn door de kwetsbaarheid. Het integratieproces van de bioreactor algae bij een bestaande productie zorgt voor verbeterde productiviteit met een stabiele productie, hoge opbrengsten en lagere kosten bij het opereren van het systeem. Ben je benieuwd naar de opties die die Lgem biedt? Bekijk dan snel de website https://www.lgem.nl.

Het systeem AlgaeHUB

Gelegen in de buurt van Amsterdam Schiphol Airport ligt de AlgaeHUB facility waar gemakkelijk te gebruiken systemen algen produceren door middel van onze nieuwste technologieën. De service die geleverd wordt bij de AlgaeHUB zorgt ervoor dat je de gebruikte technieken aan het werk kan zien en welke oplossingen en verbeteringen er kunnen worden toegepast in je bestaande systeem om de productie van deze algen te optimaliseren. 

Het cultiveren van algen kan gedaan worden op verschillende schalen, van 25 liter tot 10000 liter met de bioreactor algae van Lgem. Door deze bioreactor algae toe te passen wordt de efficiëntie verbeterd met 70 procent en de kosten worden verlaagd met ongeveer 80%. Dit maakt het groeien van algen een stuk realistischere investering voor veel bedrijven. Algen zijn de oplossing voor de bestaande vraagstukken in de wereld van duurzaamheid en door middel van deze nieuwe technieken wordt het steeds makkelijker om deze oplossing toe te passen!

 

https://lgem.com/