Artikel Depot
Image default
Zakelijke dienstverlening

Geconditioneerd vervoer

Frigo Group Logistics -hoe duidelijk kan een naam zijn- is de logistieke tak van Frigo Group. Frigo verzorgt bijna dagelijks koeltransport binnen de Benelux en richting Frankrijk, Portugal, Spanje, Oost-Europa en Scandinavië. Bij plannen blijft het natuurlijk niet. Het Frigo team anticipeert constant op niet voorziene gebeurtenissen en veranderende contexten.

Weersomstandigheden bijvoorbeeld kunnen voor vertragingen zorgen. Bij hevige regen of sneeuwval kan minder hard gereden worden, ontstaan sneller files en duurt de reis langer. Soms zijn er blokkades op de weg van boze boeren of andere actievoerders. Stakingen aan de grens komen ook voor. In al deze gevallen is het de vraag wat de beste keus is: wachten tot er doorgereden kan worden, een andere route kiezen of omkeren en morgen een nieuwe poging wagen. Zo’n beslissing hoeft een Frigo-chauffeur nooit alleen te nemen. Ze kunnen dag en nacht terugvallen op het planteam in Geldermalsen.

Naast het vervoer van gekoelde en bevroren producten, verzorgt Frigo ook de opslag ervan. In de meeste gevallen gaat het om levensmiddelen als vlees, vis, kip, groenten, fruit en brood. Het vrieshuis in Nieuw-Vennep heeft ruimte voor 22.000 pallets. In de diepvriesruimten is het -18 tot -26 graden Celsius. De koelopslag gebeurt bij +5 graden Celsius. Ron Sprengers heeft de dagelijkse leiding. Als operational manager valt hij direct onder Margreet van Elderen, directeur van Frigo Group.

De kwaliteit wordt bewaakt door Robert Hofmans. Mary-Jane van den Hoek, Dannie Timmers en Debbie Sloos verzorgen de klantcontacten. Alex Dol, last but not least, is de office manager. Hygiëne had altijd al topprioriteit bij Frigo Group, maar sinds corona zich aandiende is de urgentie van schoon en veilig werken nog meer toegenomen. Er zijn protocollen ontwikkeld voor de kantoormedewerkers, de ploegendiensters in Nieuw-Vennep en de chauffeurs. Iedereen beschikt over voldoende ontsmettingsmiddelen en mondkapjes. Anderhalve meter is inmiddels de standaard.

https://www.frigogroup.com/