Artikel Depot
Image default
Sport

Golftermen die een beginner moet kennen!

Ben je van plan om te gaan golfen, en weet je nog niet goed wat bepaalde termen in houden. Dan ben je hier aan het juiste adres. Er zijn veel verschillende golftermen, niet allemaal hoef je meteen te weten, maar het is wel handig om een groot gedeelte wel te weten Verder in dit artikel worden verschillende belangrijke termen besproken, en wordt er aangegeven wat je moet aanschaffen om een balletje te kunnen gaan slaan op de golfbaan.

Golftermen score  

Er zijn verschillende benamingen voor het aantal slagen wat je nodig hebt gehad om de hole te voltooien. Zo heb je de algemeen bekende PAR. PAR staat voor Professsional Average Record, en geeft dus aan wat het gemiddelde is van het aantal slagen wat nodig is voor de hole. Dit heeft ook te maken met je handicap. Als je onder Par zit en het dus beter doet dan gemiddeld, dan kan je bijvoorbeeld Birdie hebben. Dit is één onder Par. Eagle is een term die klinkt als je twee slagen onder par zit. Een albatros is de term dan weer voor 3 slagen onder par en een hole in one is dat je natuurlijk in één keer de bal in de hole slaat. Je kan natuurlijk ook boven par zitten, en dus het minder doen dan gemiddeld. Zo heb je de term Bogey, dit betekent dat je één boven par zit. Een Double Bogey is dan weer dat je twee boven par zit. Verder worden er niet speciale termen genoemd.

Golftermen golfbaan

Je hebt verschillende termen die te maken hebben met de golfbaan op zich zelf. Zo kan je denken aan bijvoorbeeld de ‘bunker’. De bunker is een hindernis op de golfbaan die is gevuld met veel zand. De bunker is bedoeld om het golfen moeilijker en uitdagender te maken. Deze bunker wil je eigenlijk vermijden. Verder heb je ook de fairway, dit is de weg die loopt van de tee (afslagplaats) naar de hole. Dit is relatief kort gras. Daarbij heb je ook de green, dit is bij veel mensen wel bekend maar toch goed om te benoemen. De green is de plek waar de hole zich bevind. Dit is een plek waar het gras kort gemaaid is en waar je de putter nodig hebt. Verder heb je ook nog de rough. Dit is de plek die ligt naast de fairway en waar het gras een stuk hoger is. Dit is een plek waar je ook liever niet wilt komen. Naast de bunker heb je ook nog de waterhindernis. Dit is ook een plek waar je absoluut niet je bal in wilt slaan. Veel waterhindernissen zorgen ook voor strafslagen.

Golftermen slaan

Er zijn ook bepaalde benamingen voor het slaan van de bal. Denk bijvoorbeeld aan het adresseren. Dit betekent dat je klaar gaat staan om te gaan slaan. Verder heb je ook de termen airshot, approach, fore, pitch en putt. Een airshot is een term voor het missen van de bal. Dit wil je natuurlijk niet horen. De approach is dat je de vlag gaat aanvallen. Dus de bal naar de green slaan. Fore betekent dat je dit moet roepen als de bal de verkeerde kant op gaat en gevaarlijk kan zijn voor andere spelers. Een pitch betekent een slag op korte afstand, en een putt is dat je de bal op de green in de hole wilt krijgen.

Wat heb je nodig om te beginnen?

Om te beginnen met golfen moet je een cursus volgen en je GVB halen. Deze GVB heb je nodig om op de golfbanen te mogen spelen. Naast het GVB heb je natuurlijk ook de golfclubs en de golftas nodig om te gaan golfen. De golfverenigingen hebben daarbij ook kledingvoorschriften en daar moet je rekening mee houden als je wilt gaan spelen. Over het algemeen moet je een mooie polo aan met een nette broek en nette schoenen. Je hebt verschillende zolen voor de schoenen, namelijk spikes en noppen, kijk goed voor jezelf wat beter is. Golfschoenen kopen kan makkelijk online, en er is een groot aanbod hierin. De grote sportmerken, zoals Nike en Adidas, hebben speciaal voor golfen schoenen geproduceerd.