Artikel Depot
Image default
Banen en opleidingen

Welke kwaliteiten moet een IT-recruiter hebben? Voors en tegens van werken

recruitment antwerpen

De laatste tijd is de HR-sfeer actief in ontwikkeling, waar organisaties serieus beginnen met het opbouwen van hun merk in het kader van het werken met personeel binnen en ook buiten hun aantrekkelijkheid om medewerkers aan te trekken.

Nu al beginnen kleine bedrijven van 15 personen een HR-manager of recruiter in te huren. Als de organisatie alleen rekrutering nodig heeft, wordt deze taak uitbesteed aan een rekruteringsbureau of een rekruteringsmanager op afstand. Laten we het hebben over welke kwaliteiten HR zou moeten hebben.

Werving (vertaald uit het Engels als “recruiter” – rekruteringsagent) is in het algemeen de activiteit van het selecteren van kandidaten voor bestaande vacatures. Een recruiter is een specialist die verantwoordelijk is voor het zoeken en selecteren van personeel voor een bedrijf. Er is een interne specialist die binnen de organisatie werkt (inhouse) en een externe recruiter (CA, freelancer) die bij een aantal bedrijven (opdrachtgevers) werkt.

Laten we wat dieper ingaan op IT-onderwerpen. Wat zijn de kenmerken van IT-recruiters?

Waarom zijn velen zo bang voor deze sfeer, terwijl anderen halsoverkop in beslag worden genomen?

Ik werk in IT en digitale sfeer en geloof me, mensen zijn hetzelfde in IT, in de financiële wereld of in dezelfde detailhandel. Er zijn een aantal redenen waarom ik voor deze specifieke tak van mijn beroep heb gekozen:

1) U bevindt zich altijd op de top van een golf van innovatie en technologie.

2) Je hersenen zullen zich niet vervelen, grote hoeveelheden informatie en constant graven in details, je ontwikkelen als persoon en als professional.

3) Het is uitdagend en interessant! Je werkt met een segment waar analytische en creatieve vaardigheden vereist zijn, om zo flexibel en multitasking mogelijk te zijn, om dergelijk personeel te kunnen vinden dat één op de miljoen is, het vermogen om op gelijke voet een gesprek te voeren met mensen die grootschalige en wereldberoemde dingen doen! Over het algemeen is het een sensatie en als een snoepjes.

Professioneel is het belangrijk:

  • Inzicht in het bedrijf en het bedrijf. Haar huidige en toekomstgerichte strategie.
  • Het vermogen om een ​​evenwicht te bewaren tussen bedrijf en team
  • Sta altijd aan de kant van het bedrijf, niet ten nadele van het team
  • Bied altijd alternatieven en compromissen voor impopulaire oplossingen
  • Delegeer taken op de juiste manier, niet alleen om ze af te schuiven
  • Wees niet bang om uw baas te vertellen dat zijn beslissing verkeerd was. Bespreek samen alle processen en innovaties

Maar wat is er nodig om in de IT te werken? Het belangrijkste minimum dat u zal helpen bij het betreden van het beroep:

1) Ik hou ervan! Ja, het is om fan te zijn van al deze technische dingen, het nieuws te lezen, in telegramchats te zitten en te praten met IT-mensen))

2) Wees niet bang om niet veel te weten, geef het toe, praat erover en probeer onmiddellijk het onderwerp te begrijpen. Een newbie wordt soms verdoofd als ze een ontwikkelaar beginnen te interviewen, ze zetten al bewust in hun hoofd dat ze onbeduidend zijn en niets weten! Een keer vertelde mijn recruiter in het team me dat het niet zo eng was om te bevallen, want het was de eerste keer dat ik een programmeur interviewde 🙂 maar in feite is de duivel niet zo eng!

Er is niets vreselijks om de kandidaat te vertellen dat u niet competent bent in deze kwestie en neem contact op met de manager en kom onmiddellijk bij hem terug met een antwoord. De werkzoekende snapt dat je niet de kleinste details hoeft te weten, maar! Je moet de basis begrijpen en dan in de nuances duiken. Weet je, na het derde interview begin je al te zwemmen als een vis in het water en werk je met termen (begrijp ze echt!). Daarom is er alleen nog maar oefenen en oefenen!

3) Snel leren, gewoon razendsnel! Een goed geheugen en een analytische geest zullen een pluspunt zijn in karma. Ik weet uit ervaring dat de geesteswetenschappen het moeilijk hebben met technische termen tot in de kern en leren moeilijk is, maar alles is echt. Het belangrijkste is verlangen, doorzettingsvermogen en doorzettingsvermogen.

4) Mededeling van de “God!” Ja, we hebben op deze kwaliteit gewezen in de standaardset, maar ik wil het hier ook benadrukken. Communicatie met programmeurs, testers, CTO’s en andere professionals is van bepaalde aard. Mensen hebben een technische mindset, ze denken anders, op een bijzondere en interessante manier. En volgens de statistieken zijn de meeste van hen een beetje introvert, en soms niet een beetje). Daarom is gezelligheid belangrijk, maar het is zelfs nog belangrijker om de mate van deze gezelligheid te kennen, om geen ongemak in de communicatie te veroorzaken en niet te brutaal en grof in iemands persoonlijke ruimte te klimmen.

Wil je snel resultaat, dan werkt dit niet! Je moet bereid zijn om met cold cv-databases te werken, om het feit dat er honderden weigeringen zullen zijn voor je brieven en telefoontjes met een baanaanbieding, om aanbiedingen te weigeren of om direct op de dag van de vrijlating van de werknemer te leeglopen, en zelfs een hoop van alles.

Onthoud dat als werk je niet ontwikkelt, het geen werk is – het is slavernij!

Vindazo

https://www.globalrecruitment.info/