Artikel Depot
Image default
Bedrijven

Beste investeringen op dit moment

We leven op dit moment in onzekere tijden. De nieuwe energierekening is binnen en voor veel huishoudens is dit een ernstig stressvol geval. Om te voorkomen dat je in de winter in de kou zit, of geen geld meer over houdt is het belangrijk om nu te investeren. De beste investeringen die je op dit moment kunt doen is dan ook aan je huis.

Om te zorgen dat de energierekening verlaagt wordt kun je namelijk een aantal dingen doen.

Isoleren is belangrijk

Als je woning nog geen isolatie heeft, dan is het belangrijk dat je hier snel werk van maakt. Isolatie is namelijk ontzettend belangrijk, want zonder goede isolatie gaat alle warmte via de muren, het dak of de ramen zo naar buiten. Veel mensen kiezen om te bezuinigen op de isolatie, maar dit is echter niet verstandig. Je zult namelijk veel meer besparen als je in isolatie investeert!

Warmtepomp kopen

Wat je kunt doen is een warmtepomp kopen. Een warmtepomp neemt de functie van gas helemaal over en zal de CV ketel verwarmen door lucht van buitenaf. Het enige wat een warmtepomp nodig heeft is een beetje elektriciteit. Door een warmtepomp te kopen kun je gedag zeggen tegen de gasrekening en hoef je het niet koud te hebben in de winter. Een warmtepomp is helaas geen goedkope investering, gelukkig geeft de overheid subsidie op warmtepompen.

Zonnepanelen vergelijken

Zonnepanelen zijn een erg goede investering, want je wekt niet alleen je eigen stroom op, waardoor je elektriciteitsrekening naar 0 wordt gebracht, je kunt ook nog geld verdienen door stroom te verkopen aan het net. Zonnepanelen hebben een flinke ontwikkeling gedaan sinds de particulier deze kan aanschaffen, daarom is het belangrijk om zonnepanelen te vergelijken voordat je deze zult aanschaffen.

Jaarlijks veranderen de tarieven en zul je minder geld krijgen voor je verkochte stroom. Om je investering zo snel mogelijk terug te krijgen, is het daarom belangrijk dat je zo snel mogelijk zonnepanelen aanschaft.

https://www.kieskeurig.nl/warmtepomp