Artikel Depot
Image default
Bedrijven

Verboden goederen

Niet alles mag verstuurd worden in een postpakket Suriname. Er zijn nationale wetten opgesteld waarin vaststaat wat bij alle landen verboden is. Deze regels zijn er zowel voor douanes als voor pakketten. Voor pakketten zijn de regels vaak nog wat strenger, dit komt omdat bij de douanes sommige producten wel vervoerd mogen worden als de persoon die het meeneemt een vergunning heeft. Bij pakketten is dit natuurlijk niet mogelijk. De algemene verboden goederen lijst voor pakketten is lang, maar wel belangrijk om door te lezen. Deze bedraagt onder anderen producten als medicatie, brandbare stoffen, giftige stoffen, batterijen en menselijke en dierlijke materialen.

 

De negatieve lijst

Naast de algemene producten die standaard verboden zijn bij alle douanes, heeft Suriname ook een aantal eigen eisen opgesteld met producten die niet het land in gestuurd mogen worden. Bestrijdingsmiddelen die op de FAO negative list (Food and Agriculture Organisation of United Nations) staan mogen niet ingevoerd worden in Suriname. Ook andere chemicaliën en chemische afvalstoffen mogen het land niet in. Producten die is het land van herkomst illegaal zijn verkregen of verhandeld komen ook niet langs de douane van Suriname.

Houd er ook rekening mee dat er voor de douane een douaneformulier op het pakket geplakt moet zitten.

Alleen met een vergunning

Ook zijn er dingen waar een vergunning voor nodig is om goedgekeurd te worden bij de douane. Het is dus niet mogelijk om deze producten per post naar iemand in Suriname te versturen. Op deze lijst staat bijvoorbeeld medicamenten, zowel voor mens, dier als plant. Ook dierlijke producten mogen alleen met een speciale vergunning het land binnen komen. Ook voor vuurwerk is een vergunning nodig. Veel van deze producten vallen in grove lijnen ook onder verschillende onderdelen die verboden zijn met de post te versturen.