Artikel Depot
Image default
Tuin en buitenleven

Verschillende designs met houtwerk

Een stijlvolle en gezellige sfeer in de tuin kan snel worden gecreëerd met hulp van Hovenier Den Haag. Als specialist in houtwerk zullen zij u assisteren bij het uitzoeken en plaatsen van diverse hout designs. De houtwerk specialisten werken met duurzaam en kwalitatief houtwerk wat kan zorgen voor een prachtige uitstraling. Hout is namelijk veelzijdig toepasbaar en zal dus zorgen voor een levendige en natuurlijke atmosfeer en kan daarnaast volledige worden toegepast naar eigen smaak. Bovendien vergt het weinig onderhoud en zal het lang mooi blijven. Houtwerk heeft veel voordelen en is een goede optie voor de tuin!

Houtwerk ideeën voor in de tuin

Door de vele verwerkingsmogelijkheden past hout in elke tuin. U kunt bijvoorbeeld denken aan designs zoals pergola’s, vlonders, schuttingen, tuinhuisjes en speeltoestellen voor de kinderen. Dit houtwerk kan geleverd worden in verschillende maten en soorten hout, eikenhout of vurenhout bijvoorbeeld. Door het toevoegen van hout elementen in uw tuin kan deze worden omgetoverd tot een verlenging van uw woning. Daarnaast kunnen er ook meubels geleverd worden, denk aan een loungebank, picknicktafel, stoelen en tafels. Houtwerk kan tevens ook worden verwerkt met het groen in uw tuin, in de vorm van plantenbakken of tuinbogen. De mogelijkheden zijn talrijk en met een prachtig houtwerk design in de tuin kunt u nooit de fout in gaan.

Eigenschappen van houtmateriaal

Hout is een natuurlijk materiaal en beschikt over uitstekende eigenschappen. Het is als materiaal elastisch, makkelijk te bewerken, stevig en geluid isolerend. Daarnaast is het ook nog mooi op het oog en zorgt voor een fijne uitstraling in de tuin. Een hoveniersbedrijf werkt vaak met hout dat voldoet aan strenge eisen en erg duurzaam is. Hout is erg goed recyclebaar en dus erg goed voor het milieu. Als het hout niet wordt gebruikt is het ook heel goed in te zetten in groene energie. Hout geeft niet alleen een natuurlijke feel, maar is dus ook heel bestendig en goed voor hergebruik.