Artikel Depot
Image default
Huishoudelijk

Witgoed apparatuur inleveren voor geld

 

Oude huishoudelijke apparaten, ook wel witgoed apparatuur genoemd, kun je inleveren bij winkels waardoor je korting krijgt op het nieuwe product of je kunt het inleveren tegen oud metaal prijzen. Witgoed apparatuur inleveren voor geld levert je meer op dan dat je hem bij een winkel inruilt en alleen een korting krijgt. Daarnaast help je ook nog het milieu als je zorgt dat jouw oude apparaten worden gerecycled in plaats van in zijn totaliteit worden vernietigd. 

Waarom zou je jouw witgoed apparatuur inleveren tegen oud metaal prijzen?

Als je nieuwe apparatuur aanschaft, zoals een vaatwasser, koelkast of een wasmachine, dan zit je vaak nog met het oude apparaat. Meestal zijn de formaten onhandig en wil je afscheid nemen van je oude witgoed. Dit kan zijn omdat hij niet meer functioneert of beschadigd is, maar over het algemeen vervang je nieuwe apparatuur de oude. Eindeloos je oude witgoed bewaren in de opslag heeft geen doel. Daarom kun je beter ervoor kiezen om je witgoed apparatuur in te leveren tegen oud metaal prijzen

Zowel werkend als defect is je witgoed namelijk geld waard. Afhankelijk van de staat krijg je een vergoeding voor het inleveren en wordt het bij jou thuis opgehaald. Je hebt er dus geen omkijken naar en je bent van het onhandige apparaat in je opslag af. 

Naast jouw voordeel voor het inleveren van witgoed, wordt het na inlevering gerecycled. Hierdoor zorg je ervoor dat de grondstoffen opnieuw gebruikt kunnen worden in nieuwe apparatuur. Het Is namelijk zo dat de grondstoffen tegenwoordig schaarser worden en het onnodig vernietigen van grondstoffen kan op langer termijn zorgen voor gebrek eraan. Om dit te voorkomen worden steeds beter en vaker grondstoffen uit producten, zoals witgoed apparatuur, gerecycled en komt er minder druk te staan op het delven van nieuwe grondstoffen om apparaten te kunnen maken. 

Welke apparaten kun je allemaal inleveren?

Witgoed apparatuur is een ruim begrip en je kunt veel apparaten bij ons inleveren tegen oud metaal prijzen. Het is zelfs mogelijk dat er een container op locatie geplaatst wordt, zodat je rustig de tijd hebt om de opslag leeg te halen. 

Je kunt eigenlijk alles inleveren zoals vaatwassers, ovens, computers, cv ketels, accu’s, radiatoren, brommer- en auto onderdelen, leidingen, kranen, dakgoten, wasbakken en keukenapparatuur. Als je van verschillende productgroepen wilt inleveren, dan moet je dat wel van tevoren bij ons aangeven. Zo kan er gekeken worden of deze verschillende producten in één container geplaatst kunnen worden of dat deze los aangeleverd moeten worden omdat de verwerking dit vereist.

Wat krijg je terug voor jouw witgoed apparatuur? 

Afhankelijk van het type apparaat en zijn gewicht, krijg je cash geld terug op basis van oud metaal prijzen en wordt er niet gewerkt met kortingen op een nieuw product. Sommige apparaten worden niet geaccepteerd, dus let hier goed op. De stelregel is over het algemeen dat per 1000 kg witgoed apparatuur er 100 euro vergoeding tegenover staat. Het is een schatting en het exacte bedrag is onder andere afhankelijk van het type apparatuur en de inhoud aan metalen e.d.