Artikel Depot
Image default
Dienstverlening

Hoe kun je het best je relatie beheer verbeteren

Mediation in Deventer helpt bedrijven, werkgevers en medewerkers een betere versie van zichzelf te worden. In een bedrijf is een goede werksfeer een van de belangrijkste aspecten. Zonder een omgeving waar iedereen zich comfortabel voelt, is er geen plek om te groeien. Er zijn verschillende manieren om jouw relatie beheer op de werkvloer te verbeteren, zodat jouw team enorm sterk in hun schoenen staan. Van Overbeek de Meyer is een plek waar jij terecht kan om mediation te ontvangen en om de onderlinge communicatie op werk te verbeteren.

 

Het belang van vrijheid op de werkvloer

Een van de stappen waaraan moet worden gewerkt op de werkvloer, is het ontwikkelen van een omgeving waar jouw medewerkers zich vrij voelen. Deze vrijheid zorgt ervoor dat iedereen zichzelf kan zijn, dat iedereen respectvol met elkaar omgaat en dat iedereen zich vrij voelt om hun ideeën en meningen met elkaar te delen. Niemand vindt het leuk om gedwongen te worden om klussen te doen. Door goed te communiceren en te letten op wat voor toon je opdrachten geeft aan jouw werknemers, creëer jij een gevoel van vrijheid voor jouw werknemers. Je zult zien dat ze veel gemotiveerder te werk gaan wanneer het geen bevel is.

 

Een gelijkwaardigheid tussen collega’s

Een ander punt om het relatiebeheer op het werk te verbeteren, is door te werken aan de gelijkwaardigheid tussen verschillende teams en collega’s. Wat hieronder valt is dat iedereen elkaar in zijn waarde laat. Ook al zijn wij volwassen, kunnen veel mensen zich nog steeds gedragen als kleine kinderen. Pesten, liegen en andere omlaag praten gebeurt ook nog steeds op de werkvloer. Zorg dat jouw medewerkers weten dat dit niet de gang van zaken is. Alleen wanneer iedereen zich gezien en gehoord voelt en in zijn eigen waarde wordt gelaten kan jouw bedrijf zich ontwikkelen en innoveren.

 

Het belang van respect naar elkaar

Om te zorgen dat de bovenstaande punten worden behaald, is het van belang om te leren hoe je respectvol naar elkaar communiceert. Ondanks dat de een een hogere positie heeft dan de ander, betekent dit niet dat de een respectloos de rest mag dirigeren. Communiceer, wees transparant en wees eerlijk. Vooral wanneer het komt op feedback is het belangrijk om te zorgen dat het op een respectvolle manier wordt gezegd en het liefst wordt gecombineerd met complimentjes.