Artikel Depot
Image default
Zakelijk

Ben jij al bekend met golfkarton?

Als jij online een bestelling bij een webshop plaatst is de kans groot dat het binnen een paar dagen in een kartonnen doos wordt bezorgd. Door producten te verzenden met een golfkarton doos zorg je ervoor dat je product veilig aankomt. Wist je dat kartonnen dozen van papier gemaakt worden? Het is moeilijk voor te stellen vooral omdat we weten hoe gevoelig papier is.

 

Hoe wordt het gemaakt?

Zoals eerder vermeld wordt het gemaakt van papier, maar niet het papier waar je gelijk aan zou denken. A4 papier is hier niet voor geschikt. Wat er gebruikt wordt bestaat voor driekwart gerecycled papier. Het water wordt als eerst nat gemaakt waardoor het papier flexibel wordt. Daarna wordt het geperst in een mal en lijm gesmeerd zodat ze op de golven geplakt kunnen worden. Als laatste wordt het papier gedroogd en zo krijg je golfkarton die je kunt gebruiken voor het vervoeren van producten.

 

Een duurzame verpakking

Als je denkt aan duurzaam dan denk je aan golfkarton. Dit is een uiterst duurzame verpakking die ook biologisch afbreekbaar is. Dit komt omdat het gemaakt wordt van natuurlijke producten zoals houtpulp en zetmeellijm. Het mooie van deze dozen is ze gerecycled kunnen worden en weer hergebruikt. Dit maakt het een uitstekend product om te maken en te gebruiken.

Heb jij golfkartonnen dozen nodig om producten te verzenden? Bekijk de webshop en koop de dozen om jouw producten goed te beschermen.