Artikel Depot
Image default
Eten en drinken

Waar moet een horeca interieurontwerp aan voldoen?

Na twee bijzonder magere jaren door de wereldwijde pandemie en alle maatregelen, breekt nu de tijd aan om weer helemaal open te gaan. De horeca leeft op en ondanks het feit dat het moeilijk is om aan gekwalificeerde medewerkers te komen, heeft iedereen er weer veel zin in. Ook je potentiële gasten willen niets liever dan een gezellig avondje uit met geliefden, vrienden en familie. Wellicht is het nu de tijd om je restaurant, hotel of bar een complete make-over te geven. Een nieuwe tijd, een nieuwe uitstraling. Als rasechte ondernemer ga je die uitdaging graag aan. Jouw zaak, waar je zoveel bloed, zweet en tranen in steekt, verdient een nieuw horeca interieurontwerp.

Voorsprong op je concurrentie met goed doordacht horeca interieurontwerp

Het publiek grijpt weer alle kansen aan om de Nederlandse horeca te ontdekken en ervan te genieten. Hoe zorg je dat ze bij jou komen en wat minder bij je directe concurrenten? Als je al een goede reputatie hebt, ben je gezegend met terugkomende gasten. Is je marketing en je aanwezigheid op social media goed doordacht, dan trek je ongetwijfeld veel geïnteresseerden, die je graag tot trouwe gasten maakt. Het liefst mik je op een combinatie van kwaliteit en ambiance. Je gerechten moeten van topkwaliteit zijn en je medewerkers moeten actief gastvrijheid uitstralen. Je gasten moeten terechtkomen in een omgeving waar ze zich niet alleen comfortabel voelen, maar ook op een positieve manier verrast worden. Een goed horeca interieurontwerp kan veel voor je betekenen.

Welke sfeer moet mijn horeca interieurontwerp uitstralen?

Als je je zaak opnieuw inricht, hou je uiteraard eerst rekening met praktische zaken. Als je bediening snel moet kunnen werken, hou je zoveel mogelijk de logische looppaden vrij. Moeten ze een mise en place maken, dan zorg je in je interieurontwerp dat alle cruciale zaken binnen handbereik zijn. De rest van je ruimte staat in dienst van je ambiance. Hou er rekening mee dat een gemiddeld horeca interieurontwerp een levensduur van drie tot vijf jaar heeft. Wat zijn jouw plannen voor de komende periode? Welke doelgroep heb je voor ogen als je je zaak opnieuw inricht? Ga je voor het topsegment, dan is het verstandig om je horeca interieurontwerp tijdloos klassiek en chic te houden. Heb je een themabar of themarestaurant, dan is creativiteit dé cruciale factor. Je kunt dan werkelijk alle kanten op. Ga je dat zelf doen?

Zelf alles doen of toch liever uitbesteden?

Je bent ondernemer in de horeca. Daar ligt je expertise. Misschien ben je van huis uit ook creatief aangelegd en ben je erg goed in visualiseren. Je zult dan waarschijnlijk al een beeld hebben van het nieuwe uiterlijk van je zaak, nog voordat de verbouwingswerkzaamheden zijn gepland. Toch zeggen we: schoenmaker, blijf bij je leest. Als je je wensen en eisen bespreekt gespecialiseerd, professioneel interieurbureau, dan kunnen hun ontwerpers meteen aan de slag. Ze hebben veel ervaring met restaurants, bars en nachtclubs zo ingericht dat bezoekers meteen het Wow-effect kregen. De kans is groot dat ze ook jouw interieur naar een hoger niveau kunnen tillen.