Artikel Depot
Image default
Zakelijk

Twee tips bij het aanschaffen van een gietvloer

De vloer, de basis van een ruimte en enorm belangrijk in het bepalen van de sfeer van een ruimte. Een houten vloer geeft namelijk een compleet andere uitstraling dan een stoffen vloer of een gelegde tegelvloer. En zo geeft een gietvloer ook weer een andere indruk. Heb jij al nagedacht over welke indruk je wilt geven in je huis?

De gietvloer maakte zijn entree in Nederland zo’n 10-15 jaar geleden. Dit type vloer werd al langer gebruikt in bijvoorbeeld fabrieken en garages maar werd onder de particuliere gebruikers bekender rond 2010-2015. Nu zie je steeds meer gietvloeren om je heen, in winkels, bij de tandarts, in de slagerij en bij de buren thuis!

Waar vraag is, is ook aanbod maar niet alle aanbieders zijn hetzelfde. Onderstaand lees je twee belangrijke tips bij het uitzoeken van een gietvloer.

  1. Heb geduld!

Het klinkt logisch, maar heb geduld! Rome was ook niet in één dag gebouwd. Wij Nederlanders zijn gewend aan gemak en willen het liefst dat de nieuwe vloer volgende week al gelegd wordt. Echter, omdat deze vloeren steeds populairder worden, geldt er een wat langere wachttijd om een vloer te laten leggen. Wat je hierdoor krijgt, zijn mensen die op zoek gaan naar alternatieve partijen. Je komt dan vaak bij de kleine onbekende partijen terecht die weinig garantie kunnen bieden. Het leggen van een gietvloer is namelijk een specialisme die niet elke aannemer bezit. De belangrijkste tip is dus: heb geduld en laat je vloer leggen door een gerenommeerde partij met zichtbare ervaring. Zo voorkom je vervelende situaties waarbij je bijvoorbeeld een vloer met scheuren krijgt.

 

  1. Welke kleur wil je?

Ook deze klinkt logisch, maar wat voor een kleur vloer wil je hebben? Wij adviseren een neutrale kleur te kiezen die makkelijk te combineren is met verschillende stijlen meubels. Zo is grijs of beige een veel gekozen kleur. Je kan ook de wat extremere kant op gaan en kiezen voor een rode gietvloer of een gietvloer met glitters, maar uit ervaring weten we dat deze vloeren naar een tijdje gaan irriteren. Je verandert namelijk als persoon eens in de zoveel jaren van smaak. Als je een rode glittervloer hebt laten leggen is het natuurlijk zonde als je deze na drie jaar al beu bent. Kies dus bewust.

 gietvloer breda

Kleijn Coatings uit Breda

Ben je op zoek naar een partij die gietvloeren in Breda legt? Neem dan eens een kijkje op de website van Kleijn Coatings. Dit is een Bredaas familiebedrijf met een specialisme op gietvloeren en coatingsystemen.