Artikel Depot
Image default
Onderwijs

Circusactiviteiten voor alle leeftijden

Circusworkshops op school

Of je nou in de kleuterklas zit of in de bovenbouw van de middelbare school, circusactiviteiten zijn altijd een hele uitdaging. Én een supertoffe ervaring! Daarom zijn circusworkshops op school geschikt voor alle leeftijden. Voor álle leeftijden ja: want docenten die het aandurven, kunnen natuurlijk ook van de gelegenheid gebruik maken om een poging te wagen met een setje jongleerballen of op een loopkogel. Maar uiteindelijk is het natuurlijk de bedoeling dat de leerlingen centraal staan. Voor welke circusdiscipline je ook kiest: de lessen zijn altijd aan te passen aan de verschillende behoeften van verschillende leeftijden.

Een niet te evenaren succeservaring

Het is altijd leuk om iets nieuws te leren. Maar wat het circus zo’n bijzondere kunstvorm maakt, is dat de leerlingen aan de slag gaan met activiteiten die niet alleen helemaal nieuw zijn, maar waarvan zij waarschijnlijk ook nooit gedacht hadden dat ze die in zo’n korte tijd zouden kunnen leren. Dit zorgt voor een ongekende succeservaring. Want hoe moeilijk de circusacts er ook uitzien, de basistechnieken zijn vaak prima in één middag aan te leren. En ja, dat geldt ook voor imposante trucs als jongleren met drie ballen, balanceren op een koord of met de hele klas een acrobatische pose innemen. Leerlingen die merken dat ze dit soort ongelofelijke kunsten uit kunnen halen, ervaren vaak een onwijze boost van hun zelfvertrouwen. En dat is natuurlijk voor ieder kind een cadeautje!

Circus en CKV

Wij geven circusworkshops op scholen door heel Nederland. Met Kleinkunstig op middelbare scholen, als Grote Broer op basisscholen. Soms willen scholen dat we dit expliciet doen in het kader van van Culturele Kunstzinnige Vorming. En dat is heel goed mogelijk! Juist binnen de brede kennismaking met kunst en cultuur die dit vak biedt zijn circusactiviteiten natuurlijk helemaal op hun plek. Bovendien is de invulling van onze workshops flexibel: het is voor ons dan ook geen enkel probleem om de inhoud perfect aan te laten sluiten bij de vereisten van het vak of het jaarprogramma dat een school uitgestippeld heeft voor CKV.

https://www.kleinkunstig.nl