Artikel Depot
Image default
Vervoer en transport

Verkeersonderzoeken geven inzicht in verkeersstromen en -intensiteit

Wanneer u antwoorden wilt op belangrijke vragen die betrekking hebben op de verkeerssituatie, voer dan verkeersonderzoeken uit. Met de betrouwbare meetapparatuur van Actime krijgt u een beeld van de problemen en situaties die zich voordoen in uw gemeente of wijk. Het is belangrijk om te weten wat er speelt op de weg en om eventuele problemen op te lossen, zo wordt het in de toekomst alleen nog maar drukker op de weg. Om de veiligheid op de weg te waarborgen, brengt u dus regelmatig de situaties in kaart. Gebruik hiervoor radar- of telapparatuur die flexibel inzetbaar zijn en betrouwbare data produceren. Zo kunnen alle inwoners in uw gemeente of wijk met een gerust hart de weg op.

Verschillende meetapparatuur voor voertuigtellingen en snelheidsmetingen

De verkeersonderzoeken die noodzakelijk zijn om een beter inzicht te krijgen in de verkeerssituatie, worden gedaan aan de hand van de verzamelde gegevens van de meetapparatuur. De apparatuur die gebruikt wordt voor deze onderzoeken hangt af van de soort meting die nodig is. Koop of huur bijvoorbeeld de onopvallende en nauwkeurige radarteller van Actime voor alle voertuigtellingen en snelheidsmetingen. Bij deze radarteller zijn geen er geen vervelende kabels meer nodig over de straat en er is ook geen ingewikkelde montage vereist. Zo is dit apparaat voorzien van wifi en een SD-kaart. De gegevens kunnen dus op een gemakkelijk worden overgedragen aan uw PC of laptop.

Alle informatie op uw persoonlijke dashboard

De data, die de meetapparatuur gedurende een bepaalde periode heeft verzameld, wordt uiteindelijk omgezet. De software die Actime zelf heeft ontwikkeld zorgt ervoor dat de verzamelde gegevens worden geconverteerd naar overzichtelijke grafieken en tabellen. Het zorgt voor een gebruiksvriendelijk overzicht die in uw eigen dashboard zichtbaar wordt. Met de hulp van een verkeersdeskundige kunnen deze gegevens gebruikt worden verkeersonderzoeken uit te voeren en vervolgens gevaarlijke of drukke verkeerssituaties te detecteren en op te lossen.

https://www.actime.nl/