Artikel Depot
Image default
Vervoer en transport

Stalen of kunststof rijplaten?

Stalen of kunststof rijplaten? De keuze hangt af van de belasting van het bord en het doel van de bodembedekker. In deze blog leest u wanneer u kiest voor stalen of kunststof rijplaten.

Stalen rijplaten

Stalen rijplaten worden steeds vaker toegepast bij grootschalige bouwprojecten en zijn sindsdien onmisbaar geworden. Ze zijn bestand tegen enorme drukbelastingen en worden daarom ideaal aanbevolen voor projecten met zware apparatuur.

Stalen oprijplaten oftewel stalen rijplaten zorgen tijdelijk voor een stevige ondergrond voor een auto, machine, magazijn of evenement. Zeker op bouwplaatsen waar nog geen bestrating is, zorgen  rijplaten voor toegang tot uw bouwplaats. Stalen rijplaten zijn voorzien van hijsgaten en de hoeken zijn afgerond. Dit voorkomt onnodige schade aan de apparatuur. Ook een positief punt voor de gebruikersveiligheid. Kies bij intensief gebruik en hoge belastingen voor stalen rijplaten. 

Kunststof rijplaten

Kunststof rijplaten of kunststof wegenplaten zijn een goede oplossing voor het tijdelijk afwerken van gazons, straten, evenementen, festivals, sloop, landschapsarchitectuur etc. Kunststof platen beschermen gevoelige ondergronden (bijv. Gazon, verharde oprit) en voorkomen dat ze vast komen te zitten in drassig terrein. 

Kunststof rijplaten worden gebruikt om kwetsbare ondergronden, bouwplaatsen etc. te beschermen. Ze zijn praktisch onmisbaar geworden in de bouw. Ze worden ook vaak gebruikt op feestjes. Kunststof rijplaat is circa 8 keer lichter dan stalen rijplaat en wordt daarom veel gebruikt door hoveniers en aannemers.

Wat zijn de eigenschappen van kunststof rijplaten?

 • Handig, licht en ijzersterk Flexibel,
 • gevouwen met het oppervlak
 • Zeer duurzaam en lange levensduur
 • Bestand tegen scheuren en stoten
 • Zal niet roesten of rotten Makkelijk schoon te maken
 • Bestand tegen vorst
 • Bestand tegen UV-straling
 • Voorzien van 4 handgrepen voor eenvoudige montage
 • Geen schade aan het gras, geen compressie van banden of sporen

Wat zijn de voordelen van kunststof rijplaten ten opzichte van stalen rijplaten?

 • Veel lichter dan stalen rijplaten
 • Geen scherpe uitstekende randen (dus geen krassen op bijvoorbeeld kasseien, geen bandenschade)
 • Geluidsabsorberend
 • U heeft geen potentiële doorrolkosten
 • Makkelijk te vervoeren (trailer)
 • Lage transportkosten van en naar de werkplaats door relatief licht gewicht
 • Bestand tegen zuren en chemicaliën
https://www.vanmeekereninfra.nl/kunststof-rijplaten/