Artikel Depot
Image default
Zakelijke dienstverlening

Wanneer heb je een advocaat nodig?

In bepaalde gevallen is het zelfs verplicht om een advocaat in te schakelen, dit hangt natuurlijk van situatie tot situatie af. Zonder een advocaat kun je eigenlijk niets beginnen en is het niet mogelijk voor je om tegenspraak te doen. Voor gevallen zoals familierechtelijke procedures, bepaalde faillissements- en letselschadezaken en civiele procedures dien je een advocaat in te schakelen. De zaken die voor de kantonrechter komen daarvoor hoef je geen advocaat te hebben.

Wat doet een advocaat?

Een advocaat is nuttig voor wanneer je advies wilt over juridische zaken, als je een bemiddelaar zoekt kun je ook terecht bij een advocaat. Ook helpt een advocaat je te onderhandelen en procederen over juridische zaken. Een advocaat zal in jouw naam de nodige contacten leggen met de tegenpartij.

De meeste denken dat een advocaat alleen gerechtelijke procedures uitvoert, dit is niet het geval. In de meeste gevallen zoals ontslagkwesties, echtscheidingen, … zal een advocaat ook toetreden, hij zal je in deze situaties meer informatie geven over jouw rechten en plichten.

Vertrouwelijkheid

Je kan een advocaat met een gerust hart vertrouwen, als je ervoor kiest om verder te gaan met een advocaat dan is de advocaat verplicht om vertrouwelijk om te gaan met alle informatie die jij aan hem toedient. Een advocaat beschikt namelijk over een beroepsgeheim waaraan hij zich moet houden. Een advocaat kan daarom ook zelfs weigeren om de rechter informatie te geven over zijn cliënt.

Op zoek naar een advocaat?

Ben je op zoek naar een goed advocatenkantoor in Eindhoven? Er zijn verschillende advocatenkantoren in Eindhoven waar je terecht kan voor een advocaat of andere juridische zaken. Vaak hoor je van mond tot mond al welke advocatenkantoor in Eindhoven beter is dan de ander, dit kan je helpen om sneller een keus te maken. Het is bijna in elke advocatenkantoor mogelijk om een eerste juridische bijstandsgesprek te plannen en dit gratis. Na het gesprek kun je dan eventueel voor jezelf ervan uit gaan of je met dit kantoor verder wil of niet.

https://openlegal.nl/