Artikel Depot
Image default
Mode en Kleding

Hoe kies je de juiste scrubs voor je personeel?

Hoe kies je de juiste scrubs voor je personeel?

De sector zorg en welzijn is erg breed. Beroepen die tot de zorg behoren zijn bijvoorbeeld huisartsen, tandartsen en verpleegkundigen. Zorgmedewerkers maken vaak lange dagen en staan op een dag veel patiënten en anderen te woord. Als bedrijf wil je daarom graag dat het personeel herkenbaar is. Het is bijvoorbeeld niet fijn als patiënten niet weten bij wie ze moeten zijn als er wat aan de hand is. De keuze in medische bedrijfskleding blijkt toch soms wat lastig te zijn. Dit, omdat je rekening moet houden met meerdere factoren. Denk bijvoorbeeld aan de mening van het personeel, style, etc. In deze blog leggen we je dan ook uit wat scrubs precies zijn, welke style je kan kiezen en welke extra functies er zijn. 

Wat zijn scrubs precies?

Heel lang geleden droegen zorgmedewerkers nog normale kleding met alleen een klein schort. Inmiddels is dit natuurlijk wel anders, omdat zorgbedrijven moeten voldoen aan bepaalde hygiëne en beschermingsmiddelen. Vaak denken mensen bij medische kleding aan de standaard witte scrubs. Toch is het aanbod in scrubs tegenwoordig erg gevarieerd. Zo dragen doktoren kleding in opvallende kleuren en soms zelfs met prints. Sommige ziekenhuizen zorgen voor verschillende scrubs per afdeling, om zo een duidelijke verdeling te hebben. 

Kies een passende stijl

De scrubs zorgen dus niet alleen voor bescherming, maar ook voor net wat meer style. De kleding van zorgmedewerkers is namelijk wel het visitekaartje van het bedrijf. De outfit van het personeel is het eerste wat de patiënten zien. Het is daarom handig om dezelfde scrubs te kiezen voor het personeel. Zoals we hier boven al eerder aangaven kan je wel een verschil maken in afdeling. Zo kies je bijvoorbeeld de kleur roze voor verpleegkundigen op de kinderafdeling en de kleur licht blauw voor artsen op de afdeling dermatologie. Een tip die we willen meegeven is om samen met je personeel na te gaan wat je naar buiten wil uitstralen (imago). Zo kom je samen tot een bepaalde style voor het bedrijf. Hier kan je vervolgens je kleding op uitkiezen. Een merk die veel verschillende scrubs aanbied, is Jaanuu. Jaanuu medische kleding is comfortabel en van goede kwaliteit. Ze zijn inmiddels lang op de markt en hebben daardoor een breed aanbod. Kies bijvoorbeeld voor een wat sportievere look of ga juist voor een wat vrolijkere look met prints. 

 

Bepaal welke extra functies je wil 

Vaak dragen zorgmedewerkers veel materialen met zich mee. Het is wel zo handig als hier over nagedacht wordt tijdens het uitkiezen van de scrubs. Kies bijvoorbeeld voor een lab coat met extra zakken als je erachter komt dat het personeel vrij veel materiaal kwijt moet tijdens een shift, maar het wel graag bij zich willen dragen. Het allerbelangrijkste is toch wel dat de kleding comfortabel zit. Scrubs zijn daarom gemaakt van materialen die ervoor zorgen dat de kleding ook daadwerkelijk lekker zit. Daarnaast mogen de accessoires natuurlijk ook niet vergeten worden. Kies bijvoorbeeld voor bijpassende schoenen die de juiste bescherming bieden, want die verdient iedere zorgprofessional.

 

https://www.artikeldepot.nl