Artikel Depot
Image default
Banen en opleidingen

Waar je op kunt letten bij vacatures in de technische dienst

Je hebt gestudeerd voor techniek en hebt je diploma gehaald. Je zou graag een baan willen vinden in deze sector. Je wilt meteen aan de slag maar weet niet waar je precies zoeken moet. Wanneer je werkt in de technische dienst kun je vaak voor verschillende werkgevers werken. Wij leggen je uit hoe, en waar je op kunt letten wanneer je solliciteert op een vacature.

Welke vacature past het beste bij jou?

Als je op zoek gaat naar een vacature in de technische dienst ga je eerst kijken wat je precies wilt. Soms is het niet gemakkelijk meteen iets te vinden. Echter zijn er genoeg banen in de technische dienst waar je kunt werken. Vacatures technische dienst zijn er in overvloed. Omdat er veel vacatures zijn kijk je eerst naar de eisen die gevraagd worden in de vacature.

De werkzaamheden die een medewerker technische dienst verricht zijn divers. Je kunt kijken waarvoor je geleerd hebt. Werkzaamheden die bijvoorbeeld worden uitgevoerd door een technisch medewerker zijn:

 • De laswerkzaamheden

 • Onderhoud en reparaties werkzaamheden

 • Het rapporteren van bevindingen 

 • Een storing verhelpen

 • Montage

 • Inspecties

 • Keuringen

 • De machinale bewerkingen

Je gaat in de vacatures op zoek naar jouw mogelijkheden. Belangrijk is het dat je ook kijkt naar wat de eisen zijn. Ben niet bang om te reageren op een vacature wanneer je niet aan alle eisen voldoet. Stel je voldoet maar aan drie eisen dan is het geen reden om niet te solliciteren. 

Je hoeft namelijk niet 100% aan de eisen te voldoen. Stel je voldoet 80% aan de eisen dan zou je de 20% kunnen compenseren met competenties of vaardigheden die je hebt. Als er bepaalde competenties of vaardigheden in de vacature staan waar jij je in herkent dan ga je juist reageren op de vacature.

Wanneer je reageert op een vacature in de technische dienst

Veel vacatures vragen om een cv. Je gaat als eerste kijken naar de eisen die een werkgever vraagt. Je zet in de cv dan de sterke punten van jou en je vertelt wie je bent als persoon. Laat de competenties en vaardigheden goed naar voren komen. Werkgevers vinden die eigenschappen belangrijk.

De eigenschappen van een medewerker in de technische dienst

Een medewerker van de technische dienst moet beschikken over een aantal eigenschappen. Alleen op deze manier kun je het beroep goed uitoefenen. De volgende competenties zijn nodig zodat je een goede medewerker wordt in de technische dienst.

 • Je hebt veel energie

 • Je bent onafhankelijk

 • Je kunt samenwerken met andere mensen

 • Je hebt goed inzicht 

 • Je bent klantgericht

 • Je hebt een leervermogen

 • Je bent stressbestendig

Hulp zoeken voor het vinden van een juiste vacature?

Soms kan het lastig zijn om te reageren op de juiste vacature. Je kunt je ook aanmelden bij een technisch detacheringsbureau. De technische vacatures van Synsel kunnen je helpen zodat je de juiste baan vindt in de technische dienst. Het detacheringsbureau zorgt ervoor dat je snel starten kunt als medewerker in de technische dienst.

https://synsel.nl/