Artikel Depot
Image default
Bedrijven

De geschiedenis van Etten-Leur

Dicht bij Breda bevindt zich de gemeente Etten-Leur. De gemeente telt in totaal meer dan 43.000 inwoners. Etten-Leur heeft sinds 2005 een vernieuwd centrum. Buiten dat heeft de gemeente nog een aantal bezienswaardigheden. Deze bestaan voornamelijk uit monumenten, evenementen, kunstwerken, bouwwerken en natuurlandschap.

 

Etten

 

Voordat de gemeente zich vertoonde als Etten-Leur, heette het de gemeente Etten. Door een grenscorrectie in 1953 veranderde de naam Etten naar Etten en Leur. Dit kwam doordat er een gedeelte van Etten verhuisde naar de gemeente Rucphen. De gemeente bleef de naam ‘Etten en Leur’ aanhouden tot 1968, hierna veranderde zij haar naar in Etten-Leur. Etten heeft daarom een grotere geschiedenis dan Etten-Leur. Zo was Etten bijvoorbeeld een centraal punt voor de Franse troepen tijdens de Tweede Wereldoorlog. De plaatsnaam Etten werd voor het eerst vermeld in 1261.

 

Ondernemingen

 

In Etten-Leur bevinden zich meerdere ondernemingen. Zo vindt je op meerdere sites vacatures staan vanuit de gemeente. De gemeente heeft niks te klagen over de werkmogelijkheid. In de gemeente bevindt zich ook rijschool Etten-Leur. Een aantal rijscholen die men de gelegenheid biedt om hier zijn of haar autorijlessen te beoefenen. In het centrum van Etten-Leur bevinden zich ook een aantal winkels. Je kunt hier bijvoorbeeld een shopping center, een centrum voor wonen, meerdere parkeergarages en supermarkten.

 

Vrijetijdsbesteding

 

In Etten-Leur kan men ook zijn vrije tijd besteden. Er zijn namelijk meerdere restaurant, maar ook een bioscoop en een yogacentrum. Zoek jij een nieuwe stad of gemeente om te bezoeken en heb je geen zin om voor de vijfde keer naar Eindhoven, Breda of Tilburg te gaan. Ga dan een keer naar Etten-Leur. Een gemeente met geschiedenis en mooie bezienswaardigheden.

 

Wonen

 

In Etten-Leur kan men ook mooi wonen. Er zijn veel mooie huizen en de wijken zijn van hoge kwaliteit. Wanneer je een gezinswoning zoekt in Brabant, dicht bij veel grote steden, maar niet te duur. Koop dan een huis in Etten-Leur.

https://rijschoolviabreda.nl/rijschool-etten-leur/