Artikel Depot
Image default
Electronica en Computers

Welk intercom systeem past het beste bij mij?

Gezien de toenemende criminaliteit is het noodzakelijk geworden om op uw hoede te zijn. Panden zoals woningen, appartementen en bedrijven zijn een gemakkelijk doelwit, niet alleen als ze onbeheerd zijn, maar ook als er mensen in de ruimte aanwezig zijn.

Beveiligingscamera’s bieden u een effectief middel om uw pand in de gaten te houden. Intercomsystemen daarentegen helpen u de mensen te beperken die toegang krijgen tot uw eigendom. Een intercom is een communicatie-apparaat dat meestal wordt gemonteerd op toegangspunten zoals poorten en deuren. Het verwittigt de eigenaar van het appartement bij de aankomst van een gast. Dus, als er iemand is die u niet wilt ontmoeten, kunt u op afstand toestemming weigeren en ze buiten de deur houden. De installatie van een intercomsysteem in een appartement kan dus dienen als een belangrijke veiligheidsvoorziening.

De eerste stap op weg naar de installatie van een intercomsysteem voor appartementen is het begrijpen van de verschillende soorten intercomsystemen op de markt. Dit artikel geeft u een overzicht van de verschillende types, hun kenmerken en installatie-eisen.

De 3 Types

1. Bedrade systemen –

Dit type wordt ook wel hardwired intercoms genoemd en wordt geïnstalleerd via een netwerk van draden die zijn aangesloten op het hoofdcircuit. Het is een ideaal appartement intercom systeem installatie optie als uw huis of appartement is nog in aanbouw als de bedrading kan worden geregen zonder gedoe. Bij installatie na de bouw moet u misschien een eindeloos aantal gaten boren en op sommige plaatsen zelfs de muur afbreken om de draden in te voeren.

Bedrade intercomsystemen kunnen bogen op de hoogste kwaliteit van het transmissiesignaal, zowel geluid als beeld. Dit komt omdat het niet wordt beïnvloed door interferenties. Bovendien kunt u de signaalkwaliteit verder verhogen door gebruik te maken van draad van goede kwaliteit. Wat de prijs betreft, zijn bekabelde systemen heel redelijk.

2. Draadloze systemen –

Deze intercomsystemen zijn bedoeld voor appartementseigenaars die het niet kunnen aanzien dat er draden over hun muren lopen. Het apparaat zendt intercomsignalen uit met behulp van radiofrequenties. Er zijn veel voordelen verbonden aan de keuze voor een draadloos intercomsysteem. Het is even goed als een bedraad systeem als het gaat om audio- en videosignalen. In tegenstelling tot wat velen zouden verwachten, is het de goedkoopste van de drie; dit komt omdat het geen extra bedrading of speciale installatie vereist.

De installatie van een draadloos intercomsysteem in een appartement bestaat uit het uitpakken van de doos, het plaatsen waar u wilt en het van stroom voorzien (batterijen plaatsen) om het klaar te maken voor gebruik. Zo eenvoudig is het. Een model met een draagbare ontvanger vergroot het gebruiksgemak; hierdoor kunt u de intercom vanaf elke locatie gebruiken. Het enige grote nadeel van dit systeem is interferentie; de kwaliteit van de uitgezonden signalen hangt af van de afstand tussen de twee zendpunten en de kwaliteit van het toestel.

3. Draaggolfintercoms –

Dit systeem dient als een geweldig intercomsysteem voor appartementen, aangezien het rechtstreeks op de wisselstroombron wordt aangesloten. De installatie is vrij eenvoudig, zelfs nadat de bouw is voltooid. De stroom produceert AM-signalen met een gemiddelde frequentie. Het deelt de bedrading die elektrische stroom door het hele gebouw voert; vandaar dat de signaalkwaliteit minder is dan bij een bedraad systeem. Qua kosten is het goedkoper dan een bekabeld systeem.

Dus, nu dat u zich bewust bent van de verschillende soorten intercomsystemen, kunt u het beste kiezen dat past bij uw behoeften en budget.

 

https://www.securitythuis.nl/