Artikel Depot
Image default
Dieren

Sint-Bernard: een sociale, geweldige hond

De Sint Bernard is een sociale hond. Niets maakt hem gelukkiger dan deelnemen aan gezinsactiviteiten. Deze hond zal echter waarschijnlijk mokken als hij denkt dat hij geen plezier meer heeft. Gezien de grote omvang van de volwassen Sint-Bernard, is zijn training essentieel. En hoe eerder dat geschiedt, hoe beter.

Dit ras heeft de reputatie af en toe koppig te zijn. Maar als de Sint-Bernardus eenmaal begrijpt wat er van hem wordt verwacht, zal zijn instinctieve verlangen om te behagen meestal zijn koppigheid tegengaan. De volwassen Sint-Bernard verliest zijn haar twee keer per jaar, in de lente en de herfst. Regelmatig borstelen helpt om het verharen tot een minimum te beperken. Hoewel de hond voldoende voedsel moet eten om op een gezond gewicht te blijven, mag hij niet overvoerd worden. Overgewicht kan de gewrichten belasten en heup- of elleboogproblemen van de hond verergeren.

Voordelen van een Sint-Bernardhond

 

  • De Sint-Bernard houdt van mensen. Ze zijn het gelukkigst als ze bij hun meester zijn. Laat je niet misleiden door te denken dat de Sint-Bernard diep in slaap aan je voeten ligt en dat als je opstaat om iets in een andere kamer te doen, hij daar zal blijven liggen. Wees ervan verzekerd dat hij opstaat om te achterna te lopen.
  • Ze houden van kinderen. Ze zijn weliswaar een beetje groot, maar ze zijn traag in hun bewegingen. Toch moet je altijd voorzichtig zijn en je huisdier trainen, vooral als je kind erg jong is.
  • Ze hebben niet zoveel beweging nodig als je zou denken. Als mensen naar hun grootte kijken, wordt automatisch aangenomen dat ze elke dag kilometers moeten lopen. Bij puppy’s moet lichaamsbeweging beperkt blijven tot een snelle reis om te socialiseren en ook om te spelen.
  • Voor een grote hond eet de Sint-Bernard weinig. Omdat ze weinig energie hebben, eten ze niet veel voedsel.
  • Ze kunnen goed overweg met andere dieren. Misschien is het omdat ze weten dat ze veel meer ruimte innemen dan het gemiddelde huisdier, of misschien omdat ze niet de behoefte voelen om hun eigen gewicht op te tillen volgens https://www.sintbernardwereld.nl/

Nadelen van een Sint-Bernard 

  • De levensverwachting is waarschijnlijk het grootste nadeel van de gehele gemiddelde levensduur van een Sint-Bernardus: slechts 8-10 jaar oud.
  • Veel haaruitval. Van de Sint-Bernard zal je haar vinden op je kleding, stoffering, vloerkleden, onder je meubels, op je aanrecht en zelfs in je eten. Zorg ervoor dat iedereen in je gezin hiervan op de hoogte is en zich erin kan terugvinden.
  • Kwijlen. De meeste mensen zijn niet voorbereid op de hoeveelheid slijm en kwijl van de Sint-Bernard. Als ze na het eten of drinken hun hoofd schudden, vegen ze letterlijk hun speeksel af met een handdoek en kwijlen ze op kleding en meubels.
  • Hun grootte kan zijn voor- en nadelen hebben. Een grote hond geeft een veilig gevoel, zeker als je alleen thuis bent, maar het kan ook een belemmering zijn gedurende de dag. Sint-Bernards willen ook niet elke keer opstaan als je moet passeren, dus wees voorbereid om de langste weg door het huis te nemen.