Artikel Depot
Image default
Onderwijs

Hulp bij het kiezen van de juiste opleiding

Of je nou net klaar bent met de middelbare school of al een opleiding achter de rug hebt en door wilt studeren, een studiekeuze maken is een lastige keuze. Bij deze keuze zijn veel dingen die je jezelf moet afvragen. Niet alleen de studie zelf, maar ook de locatie. Wil je bijvoorbeeld maar een half uurtje reistijd hebben, of ga je liever op kamers zodat je verder het land in kan studeren? Start je liever in September of ga je voor de februari lichting? Keuzes genoeg dus.  

 

Vind samen de studie die bij jou past 

 

Voor sommige mensen kan het helpen om een studiekeuze advies te krijgen. Hierbij overweeg je samen met een specialist verschillende mogelijkheden en onderzoek je precies wat jij echt leuk vind. September Advies kan jou hierbij helpen. Vooral als je niet goed weet je jij leuk en interessant vind, kan je samen met September Advies aan de slag om hier achter te komen. Tijdens de verschillende gesprekken die er gevoerd worden, gaat het echt om jou! Deze gesprekken worden toegankelijk gemaakt, doordat je altijd tegenover iemand zit die jong en gezellig is. Na dit gesprek kan je zelfverzekerd beginnen aan jou gekozen studie.  

 

Voor iedereen plek 

 

Wanneer je al een studie achter de rug hebt, dan weet je natuurlijk al hoe het is om een studiekeuze te maken. Als je toch de wens hebt om nog verder te studeren, dan betekent dit niet dat de keuze voor een andere studie ineens heel makkelijk is. Je kunt bij September Advies dus altijd terecht, of je nou net begint aan je studentenleven of al aardig onderweg bent.  

 

Tijd om goed na te denken 

 

Tegenwoordig is het heel normaal om na je studie tijd of na de middelbare school een tussenjaar te nemen. In dit jaar kun je niet alleen goed nadenken over je studie, maar hierbij heb je ook de ruimte om te ontdekken wat jouw interesses zijn en waar je graag meer over wilt leren. Zo’n tussenjaar heeft in de meeste gevallen een positief effect. Je kunt in dit jaar bijvoorbeeld gaan reizen of een baantje zoeken om te ondervinden hoe het is om aan het werk te moeten.