Artikel Depot
Image default
Woning en Tuin

Welke deurluifel moet ik kiezen voor mijn voordeur?

Wil jij graag een nieuwe deurluifel voor de voorkant van je huis of voor een andere toepassing, maar weet je niet welke? Dan ben je hier aan het juiste adres. We leggen in deze blog alles uit over de verschillende keuzes die je hebt en wat de voor- en nadelen zijn van bepaalde soorten deurluifels. Hopelijk kan je na het lezen van dit artikel een betere keuze maken.

Hoe groot moet de deurluifel zijn?

Het eerste wat je moet uitzoeken voordat je een keuze maakt is welke maat deurluifel je nodig hebt. Ga eerst dus na welke afmeting het mooiste past boven jouw voordeur. Een tip is om een plank of ander recht item te gebruiken om te kijken of je het wat vind. Bepaalde deurluifels kunnen namelijk redelijk duur zijn, en dan is het zonde als het niet mooi past.

Er zijn vele verschillende maten waar je uit kan kiezen, en als geen van deze maten mooi past kan je er ook nog voor kiezen om de deurluifel op maat te laten maken. Hier zitten over het algemeen wel extra kosten aan. De meeste aanbieders hebben de populaire maten van 120×80, 150×120, 160×90 en 200×90 wel beschikbaar.

Welk materiaal kies ik?

Als je weet hoe groot de deurluifel mag zijn, is het tijd om te kijken naar welk materiaal je wilt. Het materiaal zal veel liggen aan de stijl die je zoekt. Zo heb je voor de klassieke stijl bijvoorbeeld houten, kunststoffen en metalen deurluifels. Voor moderne heb je dan weer aluminium en glazen deurluifels. Het is ook mogelijk om verschillende materialen te combineren voor de voordeurluifels. Zo kan je denken aan een glazen luifel met aluminium randen of laat je modern en klassiek bij elkaar komen met een glazen deurluifel met metalen randen.

Gebogen of recht?

Als je hebt bepaald hoe groot de deurluifel moet zijn en welk materiaal het mooiste past, dan is het goed om te kijken naar wat voor een vorm je zoekt. Je kan voor de standaard rechte vorm kiezen wat zeer luxe oogt, maar dit kan voor jou misschien ook te standaard zijn. Het is ook mogelijk om te kiezen voor een gebogen deurluifel naar voren en een gebogen deurluifel naar de zijkant. Deze twee opties geven net even die unieke uitstraling en dat is nou net misschien wat je zoekt.

Met of zonder verlichting

Om de buitenlamp te vervangen kan je ook kiezen om deurluifels te kopen met verlichting. Dit geeft een zeer moderne en luxe uitstraling en je hebt voldoende licht voor in de avond en andere donkere momenten. Het is daarbij ook mogelijk om een bewegingscensor te kiezen, zodat het licht uitblijft tenzij er iemand in de buurt is. Dit is zeer milieubewust en het kan inbrekers afschrikken.

Zijkanten toevoegen?

Als laatste kan je er ook nog voor kiezen om zijkanten toe te voegen aan de deurluifel. Je kan er voor kiezen om aan allebei de kanten hetzelfde materiaal te kiezen of maar bij een kant. Aan één kant een zijkant toevoegen kan ook weer een mooi en origineel effect geven. De zijkanten kosten wel meer geld, maar je zorgt wel voor een droge plek voor de deur en het kan voor andere toepassingen ook heel fijn zijn. Denk bijvoorbeeld bij het maken van een fietsenstalling of een overkapping voor de afvalcontainers.