Artikel Depot
Image default
Aanbiedingen

Dit is waarom jij een transportband nodig hebt!

In een productiehal draait het maar om één ding: efficiëntie. Anders verwoord: de meeste producten en orders in de kortste tijd verwerken. Als jij hier de juiste methode voor vindt, maak je winst, en dat is natuurlijk precies wat je wil. Een product dat enorm kan helpen in efficiëntie is een transportband. In deze blog zal verdere uitleg worden gegeven over wat een transportband precies is, en waarom deze voor jou van enorme meerwaarde kan zijn.

Wat is een transportband?

Een transportband is een grote band die jou kan helpen met het vervoeren van producten. Dit kan enorm handig zijn wanneer jij werkt in een grote productiehal, waar producten vervoerd moeten worden, of vrachtwagens of vrachtschepen geladen of gelost moeten worden. Een transportband zorgt er voor dat er werk van jouw werknemers wordt afgenomen, en dat dit door een automatische band wordt uitgevoerd. 

Een transportband voor jouw bedrijf

Bij ACB Transportbanden is het mogelijk om een transportband op maat te maken voor jouw bedrijf. Deze service is ideaal, omdat het anders erg lastig wordt om de juiste transportband te vinden. Het is vooraf handig om te weten voor welk werkproces jij een transportband wilt aanleggen. Dit kun je bepalen door te kijken welk werk fysiek gezien het zwaarst is, of op welke wijze jij het meeste tijd kan besparen en dus het meest efficiënt kan gaan werken. ACB wil dit graag weten, omdat zij hier dan rekening mee kunnen houden wanneer zij een transportband voor jou willen ontwikkelen. 

Verschillende soorten transportbanden

Transportbanden zijn in verschillende soorten verkrijgbaar, die worden onderverdeeld in vier categorieën, namelijk:

  • Rubber transportbanden. Deze worden vooral gebruikt in industriële sectoren, zoals recycling en bulk, omdat ze goed presteren onder extreme omstandigheden. 

  • Kunststof transportbanden. Deze worden voornamelijk gebruikt in de voedingsmiddelen industrie.

  • Elevatorbanden. Deze worden gebruikt voor het horizontaal transporteren van korrels, poeders en mais. 

  • Metalen banden. Deze worden voornamelijk gebruikt in de land- en tuinbouw.

ACB Transportbanden

Ben jij geïnteresseerd in de aanschaf van een transportband, maar weet jij niet goed welke band jouw bedrijfspand nodig heeft? Neem dan eens een kijkje op de website van ACB Transportbanden. Hier kan je veel informatie vinden, en zo nodig kan je hier ook contact opnemen met ACB Transportbanden zelf, om zo je opties te overleggen. 

 

https://www.artikeldepot.nl/