Artikel Depot
Image default
Tuin en buitenleven

Wat kun je met een blokhut in de tuin?

Het renoveren van de tuin was populair in de afgelopen anderhalf jaar. Doordat vakanties in het buitenland nauwelijks mogelijk waren tijdens de pandemie, zijn mensen de waarde van een mooie tuin in gaan zien. Bij het renoveren van een tuin kozen veel huishoudens voor meer groen. Denk aan een gazon, een aantal extra borders met planten, enzovoorts. Ook het gebruik van een blokhut in de tuin is momenteel populair. Wat heb je aan zo’n blokhut en welke voordelen biedt het ten opzichte van een veranda? In dit artikel lees je er meer over. 

 

Blokhut een extra schuurtje in de tuin 

Mensen die voor een blokhut in de tuin kiezen, doen dit voornamelijk om extra opbergruimte te creëren. De blokhut is bijvoorbeeld de ideale plek om tuinmeubelen of een barbecue in op te slaan tijdens de herfst en winter. Door de tuinmeubelen naar binnen te halen, blijven deze over het algemeen langer mooi. Met name de tuinmeubelen van hout zijn kwetsbaar. Wanneer het hout niet regelmatig onderhouden wordt, is de kans op houtrot groot. Houtrot verzwakt de tuinmeubelen, waardoor je deze relatief snel zal moeten vervangen. Ook voor bijvoorbeeld het speelgoed van de kinderen biedt een blokhut voldoende ruimte. 

 

Ruimte om in te klussen of te hobbyen 

Een andere reden om voor het laten plaatsen van een blokhut in de tuin te kiezen, is het feit dat de blokhut gebruikt kan worden als hobbyruimte. Timmer een fraai houten paneel aan de wand van de blokhut, waaraan je vervolgens hamers en schroevendraaiers, bakjes voor schroeven en tuingereedschap op kunt hangen. Zo heb je het gereedschap altijd bij de hand en hoef je niet langer te zoeken in stellingkasten, gereedschapskisten, enzovoorts. Ook voor bloemschikken is een blokhut een ideale ruimte. Het maakt niet uit, wanneer de vloer vuil wordt. Met een bezem maak je deze eenvoudig schoon. 

 

Blokhut omtoveren tot een tuinhuis 

Wil je de blokhut na verloop van tijd niet langer gebruiken als een opslagplek voor bijvoorbeeld je gereedschap en de tuinmeubelen? In dat geval kun je de blokhut vrij eenvoudig ombouwen tot een tuinhuis. Leg er een mooie vloer in van houten planken, laat enkele ramen in de blokhut plaatsen wanneer dit niet eerder gebeurd is en zorg voor een comfortabele set meubelen in de blokhut. Op deze manier heb je straks een ruimte waar je heerlijk kunt ontspannen, terwijl je geniet van al het moois wat de tuin je te bieden heeft. 

 

Je kunt er ook voor kiezen om de blokhut te combineren met een overkapping. Zo heb je onder de overkapping ruimte om van de tuin te genieten als het iets minder warm is, of je te maken krijgt met een zomers buitje. 

 

Een blokhut in de tuin laten plaatsen 

Bij het laten plaatsen van een blokhut is het belangrijk om goed te kijken naar het formaat hiervan. Je wilt voorkomen dat de blokhut te nadrukkelijk in de uitstraling van je tuin naar voren komt. Immers, een tuin moet vooral groen en kleurrijk zijn! Vrijwel altijd wordt een blokhut van hout gemaakt. Het hout sluit goed aan op het natuurlijke karakter van een tuin.

Gerelateerde artikelen

Hoe vermaak je je op een mooie zomeravond?