Artikel Depot
Image default
Cadeau

Welke verschillende cocktailshakers zijn er?

Je bent op zoek naar een cocktail set of cocktailshaker maar je weet niet welke je moet kopen. In dit artikel vertellen we precies waar je op moet letten bij het kopen van een cocktailshaker.

Er zijn veel verschillende cocktailshakers op de markt. Maar de meest voorkomende shakers zijn de boston cocktailshaker, de cobbler cocktailshaker en de parisian / french cocktailshaker.

Deze drie shakers verschillen van formaat, vorm, design en materiaal. In onderstaand overzicht leggen we de verschillen uit.

Boston cocktailshaker

De meest bekende en meest geliefde shaker is de Boston cocktailshaker. Deze shaker is er in twee uitvoeringen. Namelijk met twee metalen bekers of met een metalen beker en een glas. Het nadeel van deze shaker is dat er geen ingebouwde strainer bij hoort. Het zijn twee losse delen die je in elkaar ‘slaat’ waarna je uitgebreid kunt shaken. Het mengsel uitschenken moet met een losse strainer of zeef. Het voordeel van deze shaker is, is dat het zeer snel werkt, makkelijk schoon te maken en de meest professionele uitvoering is.

Cobbler cocktailshaker

De andere traditionele cocktailshaker is de cobbler. Dit is de meest verkochte cocktailshaker omdat hij makkelijk in gebruik is, het mengsel snel is uit te schenken door de bijhorende strainer en met de dop is de shaker gemakkelijk af te sluiten. Het nadeel van deze shaker is, dat de shaker soms lastig is te openen en het soms langer duurt om het mengsel uit te schenken door de kleine gaatjes. Het voordeel van deze shaker is zijn gebruiksgemak, geen extra items nodig en verkrijgbaar in veel verschillende opties en standaard onderdeel van de cocktail set.

Parisian cocktailshaker (Franse shaker)

De parisian/fench cocktailshaker is een design shaker die het meest lijkt op de boston cocktailshaker. Het is een exclusievere shaker dan de andere twee opties en dit komt door de afwijkende vorm in het metaal. Daarnaast worden er gewoonweg minder van aangeboden dan de cobbler of boston variant. Het heeft dezelfde voordelen als de boston shaker, hij is makkelijk schoon te maken en gemakkelijk te gebruiken. Daarnaast is het een design shaker, een echt hebben dingetje!