Artikel Depot
Image default
Cadeau

Cadeau tips voor een pasgeboren baby

Je hebt net een nieuw familielid erbij. Gefeliciteerd! De kraamtijd zit er bijna op en het is tijd voor de kraamvisite, maar wat ga jij kopen voor je pasgeboren neefje of nichtje? Een cadeau vinden voor een pasgeboren kind is een ontzettende opgave. Wat jij leuk had gevonden, weet je natuurlijk niet meer. In dit artikel ga ik je een aantal cadeautips geven voor een pasgeboren kind! 

Knuffelbeer of pop  

Een knuffelbeer of een pop is altijd een goed idee voor een pasgeboren kind. Het kan hiermee knuffel wat goed is voor de ontwikkeling. Voelen is goed voor jonge kinderen. Ik raad je wel aan om een goede kwaliteit knuffel te kopen, want je wilt natuurlijk dat die lang mee gaat. Verder moet je oppassen met de materialen van een pop. Zorg er altijd voor dat het hoofdje gemaakt is van natuurlijk rubber. Dan is het niet erg als het kind erop sabbelt.  

Een duwstok, loopwagen of trekdier 

Hier heeft een kind bij de geboorte nog niet zoveel aan, maar dit is voor als het kind wat ouder is. Ik zou het een goede investering noemen. Als een kind leert lopen, moet hij of zij dit zoveel mogelijk doen. Met een trekdier of duwstok motiveer je het kind om te lopen. Vooral als hier kleur en geluid in zit.  

Een vormensorteerder  

Ook een vormensorteerder is speelgoed waar ze rond het tweede levensjaar pas iets aan hebben. Je kent ze zelf wel van vroeger. Dat spel waar je een vorm in een bijpassend vak moet doen. Het is ontzettend goed voor de algemene ontwikkeling van het kind. Het leert op probleemoplossend te denken, het ruimtelijk inzicht wordt bevorderd en het kind komt in aanraking met vormen en kleuren.  

Deze soorten speelgoed zijn nooit een miskoop! Kijk eens op internet wat voor een verschillende varianten je allemaal kan vinden.