Artikel Depot
Image default
Sport

Hoe kom je in de Formule 1 terecht?

Misschien heb je er altijd al van gedroomd om Formule 1 coureur te worden. Maar hoe krijg je dit voor elkaar? Er zitten wel heel wat stappen aan verbonden eer dat je jezelf Formule 1 coureur mag noemen. Maar het is mogelijk, als je maar op tijd begint.

Jong geleerd is oud gedaan

Begin jong. Max Verstappen begon bijvoorbeeld met zijn 4 jaar al met karten. Een grote kans dat je dit dus nu te laat leest. Maar leeftijd zegt niet alles, Damon Hill stapte pas op 23-jarige leeftijd pas in een raceauto en werd kampioen in 1996. Al had hij wel een bekende achternaam.

Overstappen van klasse

Nadat je alle kartkampioenschappen hebt gewonnen moet je de overstap maken naar de volgende uitdaging. Bijvoorbeeld de Formule 3 of 4. Nu moet je daar ook potentie tonen aan teams zodat je weer een stapje hoger kan maken naar de Formule 2 of 1. Max Verstappen is bijvoorbeeld van de Formule 3 naar de Formule 1 gegaan en is nu rijdend voor Red Bull.

Ben toegewijd

Neem af en toe bijvoorbeeld een tijdje door in de simulator. Zo hou je jezelf op niveau en leer je steeds meer kleine dingen om jezelf te verbeteren. Hamilton zou zich bijvoorbeeld iets meer bezig houden met andere dingen dan de Formule 1 en daardoor zou hij problemen gehad hebben tijdens de race in Azerbeidzjan van 2016.

En niet alleen de simulator, Ayrton Senna stond er bijvoorbeeld om bekend dat hij samen met zijn ingenieurs te brainstormen over de kleine details van de motor om die zo goed mogelijk te maken. Max Verstappen heeft dit ook gedaan met de renstal Renault toen Red Bull daar nog gebruik van maakte.

 

Daarvoor moet je natuurlijk wel wat over de techniek weten. Doe dit dan ook al vanaf jonge leeftijd. Jong geleerd is oud gedaan, en dit betaalt zich dan uit in de autowereld.


Voor de allernieuwste weetjes over Formule 1 moet je zijn bij GPToday.net.